Poladili jsme instrumenty

Lucie Weissová | 30. 9. 2021 | Vstoupit do diskuze

Na IT a obchodě do toho stále šlapou a přicházejí s nástroji, které vám i vašim klientům zjednodušují život. Zrekapitulujeme vám ty základní a přidáme také pár novinek.

Poladili jsme instrumenty

Kdo maže, ten jede a pojištění vozidel

Sjednávač pojištění vozidel je jeden z nejstarších ve FiPu. Od roku 2016 má najeto přes půl milionu kalkulací a stále krásně šlape. Zatím nejzásadnějším faceliftem si prošel v roce 2018, kdy došlo ke kompletnímu redesignu formuláře a přibylo mnoho skvělých funkcí, které stále vylepšujeme.

Vyhledávání vozidla dle SPZ
Tady vám stačí pouze zadat SPZ vozidla a veškeré informace o něm dohledáme za vás. Doplníme i VIN a VTP.

Co zvládáme pojistit
U povinného ručení jsme schopni zobrazit kalkulaci na všechny druhy vozidel. K dispozici je volba limitu na povinné ručení a asistence. U havarijního pojištění zobrazíme kalkulaci pro osobní a užitková vozidla. Kalkulaci ovlivňujete nastavením v konfigurátoru.

Konfigurátor
Mozek celé kalkulace, ve kterém si navolíte všechny dostupné limity, varianty pojištění a připojištění, frekvence placení nebo třeba slevu za dopředný bonus. Od nás dostanete doporučení varianty pro povinné ručení a připojištění, kde zohledníme stáří vozu.

Veškerou dokumentaci a smlouvu zasíláme okamžitě po sjednání. O víc se starat nemusíte.

Žij a nech žít aneb životní pojištění

Srovnávač pojistných podmínek
Tato vychytávka vám umožňuje porovnávat produkty rovnou 2 způsoby, a to skrze:

1)      Srovnání. Výsledkem je vygenerovaná tabulka nejdůležitějších podmínek, výluk a produktových vlastností, která nabízí hromadu dalších možností usnadňujících vaši práci.   Například:

a.       Filtrovat jednotlivé produkty (aktuální i starší verze).

b.       Filtrovat dílčí kritéria (připojištění), jako jsou obecné, smrt, invalidita, pracovní neschopnost, trvalé následky úrazu. U dětí pak invalidita a závislost na péči nebo ošetřování člena rodiny.

c.       Zobrazit detailní popis konkrétních bodů.

d.       Vyřídit jednotlivé body podmínek pojišťovny podle barevného semaforu (zelená – nadstandardní krytí, modrá – průměr, červená – podprůměr).

e.       Připravit grafický výstup pro klienta.

f.        Ukládat nastavení srovnání pro další použití, např. pro podobné typy klientů.

2)      Dotazník neboli rating produktů. Dotazník vychází ze stejných vstupních dat jako Srovnání, dané produkty ovšem srovnává na bodové škále. Také tady máte možnost se vším si trochu pohrát a:

a.       Přiřazovat různé váhy k jednotlivým rizikům (individuálně dle klienta).

b.       Filtrovat produkty a vybraná připojištění (stejně jako u Srovnání).

c.       Volit mezi variantou ratingu, nebo dotazníků (co je pro klienta důležité).

Be Aware of Warren

Amundi online
Spustili jsme dlouho očekávané online sjednávání produktu ONLINE Amundi platforma přímo ve Warrenovi! Je to další krok ke zjednodušení procesu sjednání smluv a soustředění práce do jednoho místa bez nutnosti využívání dalších portálů. Akceptace probíhá standardně přes Anakina nebo Klientský portál.

Zobrazení stavu hotovostních účtů u obchodních partnerů
Představujeme vám novou funkcionalitu, která pod sebou skrývá tabulku na stránce Přehled, kde vidíte nezainvestované prostředky klienta. Tabulka se zobrazuje jen v případě, že má klient nějaké nezainvestované prostředky na hotovostním účtu u obchodního partnera.

I need vitamin SEA a cestovní pojištění

Další vlaštovkou je přepracovaný formulář na cestovní pojištění. Celý design formuláře je ve výsledku kompaktnější, přehlednější a obohacený o nové funkcionality.

Na co se můžete těšit? Ve druhém kroku, tedy „srovnání nabídek“, jsme srovnávací tabulku vylepšili o dynamické ovládací prvky tak, abyste si rovnou v tabulce mohli přidávat rizika a upravovat limity. Celý proces srovnání a sjednání bude nově nabízet více možností, jak si pojištění nakonfigurovat.

Všude dobře, doma nejlíp aneb pojištění majetku

Také Sjednávač na pojištění majetku prošel faceliftem. Hned v úvodu vám doporučí, jak pojištění nastavit na základě toho, jestli klient nemovitost vlastní, pronajímá, nebo bydlí v nájmu či družstevním bytě. Našeptávač adresy zas zajistí, že data budou zadána správně dle údajů v katastru. Proklikem si její správnost můžete ověřit na katastru, Mapy.cz nebo Google Maps. K aktualizaci seznamu adres a parcel dochází vždy na začátku kalendářního měsíce.

Ocenění hodnoty nemovitosti přes Valuo
Doporučíme vám reprodukční hodnotu domu a tržní cenu bytu dle zadaných parametrů a lokality. Novinkou je odhad ceny bytu dle přesných údajů, které získáváme z Valuo. Tento nástroj je dostupný také v rozšířené webové formě a pro vás zcela zdarma. Veškeré informace o tom, jak se zaregistrovat a Valuo používat, najdete na úvodní stránce Wiki ve sloupci Produkty.

Přehlednější grafika
Při požadavku na pojištění nemovitosti i domácnosti jsme barevnou ilustrací domečku označili, do jaké kategorie jednotlivé předměty patří a do kterých polí je potřeba zadat příslušnou hodnotu. Pro individuální nastavení nabídky slouží konfigurátor, kde můžete pracovat s variantami krytí, limity a rozsahem odpovědností. Na první pohled v tabulce vidíte, jaké základní kategorie rizik a do jaké výše jsou zahrnuty. V detailním zobrazení pak najdete vypsané sublimity, a nemusíte je tak hledat v produktových listech.

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: