Letos se odškolí rekordní počet lekcí Partners finanční gramotnosti

Zuzana Fendrychová | 18. 4. 2023 | Vstoupit do diskuze

Statistika možná pro někoho nuda je, ale má velmi přesné údaje. Slova pohádkové písničky jsme si vypůjčili, abychom potvrdili, že když si pečlivě vedete evidenci, můžete v ní po čase listovat jako v knížce. A na jedno takové malé čtení vás zveme. Dozvíte se například, že letos školitelé Partners finanční gramotnosti nasadili raketové tempo a jen v prvním čtvrtletí domluvili skoro 300 školení.

Letos se odškolí rekordní počet lekcí Partners finanční gramotnosti

Jak jistě dobře víte, Partners finanční gramotnost (dále PFG) nám již nějakou dobu dělá společnost. O jejím vývoji jsme psali v březnu.  Abyste si udělali ještě lepší obrázek, stačí se podívat na pár čísel. „Největší zájem o naše školení mají základní školy, zejména pro třídy na druhém stupni. Jsme často v hledáčku středních škol a učilišť, kde už je reálná potřeba pracovat s penězi přirozeně vyšší,“ vysvětluje manažerka projektu Bára Urbanová.  

Od roku 2018 se PFG souhrnně představila:

548x na 2. stupni ZŠ

220x na středních školách

125x na SOU a SOŠ

115x na 1. stupni ZŠ

96x v organizacích (dětských domovech či nadacích)

43x na vysokých školách

23x ve firmách

18x v jiných institucích (komunitních centrech, knihovnách, magistrátech atd.)

17x v domovech důchodců

„Naši školitelé musí splňovat přísná kritéria a nás nesmírně těší, že díky jejich nasazení se projektu skvěle daří. Jen od ledna do konce letošního března bylo evidováno 284 školení. To znamená, že letošek bude v počtu školení suverénně rekordní,“ dodává Bára.

Počty školení v jednotlivých letech:

Rok 2018: 129

Rok 2019: 190

Rok 2020: 75

Rok 2021: 94

Rok 2022: 397

Rok 2023: evidováno do konce března 284 školení!

Kladné ohlasy

Že lektorky a lektoři odvádějí opravdu smysluplnou práci, potvrzují ohlasy z míst, kde už byly hodiny PFG odškoleny. „Školení finanční gramotnosti považuji za úspěšné. Lektorky přiměřeným způsobem informovaly o důležitosti vzdělání v tomto oboru. Měly pochopení i pro poznámky žáků v pubertálním věku, snadno si poradily i s vyrušováním, kterého se dopouštěly děti z důvodu vzdorování autoritě. V průběhu dopoledne se žáci seznámili formou diskuse a řešením problémových otázek s možnostmi spoření na pozdější životní období. Byli seznámeni i s riziky půjček, na co si dávat pozor při podepisování jakéhokoliv dokumentu, proč je v TV tolik reklam na půjčky, jak je snadné je získat a často na zbytné věci,“ vyzdvihla například učitelka Baďurová skutečnost, které mohou někteří mladí lidé snadno podlehnout.

Zdenka Lyčková nám zase napsala: „Bylo to úžasné a vyčerpávající školení, školitelka byla odborník, podávala příklady z praxe, což bylo pro žáky velmi důležité pro snadnější pochopení. Pro mě jako učitele ekonomiky to mělo přínos v tom, že se žáci dozvěděli důležité informace a začali o těch tématech přemýšlet, což mi velmi usnadní práci při samotné výuce. Budou vědět proč se to mají učit a dostali veškeré potřebné informace k tomu, aby si uvědomili hodnotu peněz a co je důležité dělat, aby efektivně budovali svůj majetek.“

Připomínky k projektu, náměty na zlepšení či dotazy posílejte na pfg@partners.cz nebo přímo na barbora.urbanova@partners.cz.  

 

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: