„Děti se zajímají o zadluženost, následky a exekuce“

Soňa Straková | 8. 8. 2015 | Vstoupit do diskuze

Špatná úroveň finanční gramotnosti vedla Josefa Janouška (VIP C) před třemi roky k založení Centra finanční gramotnosti (CEFIG) a pořádání kurzů. A s výukou finanční gramotnosti začal hned u dětí, na základních školách. Dnes vedou přednášky čtyři lektoři, z Partners on a Ondřej Podlešák (SC) a za sebou mají už stovky školení na základní i středních školách. Jen minulý rok jich uspořádali 67.

Školení si objednávají samy školy, lektoři pak na základě individuálních požadavků vytváří kurz na míru. „Učíme po celé republice, obvykle to je i několik tříd školy během jednoho dne,“ říká Josef Janoušek.

Za největší úspěch považují školitelé uspořádání velkého školení v dětském domově v Dlažkovicích. „S dětmi jsme tu strávili čtyři dny. Školili jsme a zároveň se bavili, vyrazili do kina, vařili si a hráli hry. Této problematice se chceme věnovat i nadále a celkově směřovat blíže k sociální oblasti,“ doplňuje Janoušek.

Podle lektora jsou děti nejrůznějších věků všeobecně nejvíce překvapeny z možné zadluženosti a případných následků. „A také se hodně zajímají o exekuce, které mnohdy znají od rodičů,“ podotýká Josef.

Školitelé se mimo jiné pravidelně účastní akcí na podporu finanční gramotnosti, jako je Mistrovství ČR ve finanční svobodě, Jarmark finančního vzdělávání pořádaný Českou bankovní asociací, studentských a jiných akcí.

123

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: