Jaké obchodní výsledky nabídl první kvartál roku?

Tereza Píchalová | 4. 4. 2023 | Vstoupit do diskuze

Obchodní ředitel Partners Honza Brejl už ví, co přineslo první letošní čtvrtletí: dařilo se segmentu pojištění a investic. Hypoteční úvěry jsou pro značnou část domácností stále nedostupné, jejich mírné oživení nepřijde dřív jak v půlce roku.

Jaké obchodní výsledky nabídl první kvartál roku?

První letošní kvartál se blíží ke konci, jak jste na tom s obchodními výsledky? Vyvíjí se podle vašich očekávání?

Na hodnocení prvního kvartálu je ještě brzy. Čísla budeme mít nejdříve v polovině dubna. V zásadě se dá říci, že jsme mírně optimističtí oproti plánům. Hypoteční trh stagnuje dle očekávání. V pojištění se nám daří lépe než v loňském roce, a to v segmentu života i neživota, a stejně tomu je v investicích. Zdá se, že ani současná situace ve světovém bankovním sektoru nebude mít zásadní vliv na klienty v oblasti investic.

 

Vezměte do svých rukou křišťálovou kouli a řekněte, co čekáte v letošním roce? Budou opravu hitem investice, anebo spíše pojištění? Oživí mírně hypoteční trh? 

Oživení hypotečního trhu neočekávám dříve než v polovině letošního roku, a to jen mírné. Je vidět, že vzhledem ke stabilizaci úrokových sazeb a poklesu cen vybraných nemovitostí se zvyšuje zájem klientů o vlastní bydlení. Pro značnou část domácností je však hypoteční úvěr vzhledem k příjmovým limitům nedostupný. Věříme, že růstový trend v životním pojištění bude pokračovat i v letošním roce, stejně tak u investic, kde nyní více než dříve je nezbytné, aby se klient spojil s renomovaným finančním poradcem, který jej „nenaveze“ do nesmyslných dluhopisů slibujících dvouciferné výnosy a ohání se sloganem „Prospekt schválen ČNB“.

 

Jak si stojíme v příchodu nových poradců? A daří se přeškolovat hypoteční specialisty na jiné segmenty?

Stejně jako vloni registrujeme ze strany nových poradců mírně zvýšený zájem o spolupráci s námi. Oproti loňskému roku rosteme v obsazování koncipientských pozic na našich franšízách, což je dáno především rekordním růstem počtu poboček koncem loňského roku. My poradce na segmenty nepřeškolujeme. Základem naší filozofie je kvalitní a komplexní poradenství. Každý náš poradce dokáže klientovi pomoci se všemi oblastmi jeho finančního života a ve složitějších případech se může obrátit na podporu analytiků na centrále či na seniorní kolegy.

 

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: