V Komerční bance se cítím fajn

Lucie Weissová | 14. 12. 2022 | Vstoupit do diskuze

Partners vnímá jako klíčového partnera. Dana Kymlová je novou key account managerkou Komerční banky, která se bude starat o vaše blaho.

V Komerční bance se cítím fajn

Dano, jaká je vaše role v rámci banky a ve vztahu s externími partnery?
Mojí hlavní rolí je udržet a rozvíjet s vámi dlouhodobé vztahy. Podporovat vzájemnou spolupráci, školit, podílet se na marketingových akcích, konferencích a to ve vztahu ke zprostředkování hypotečních a spotřebitelských úvěrů (zasmluvněné máme i financování pro BD a SVJ). Tato práce je velice variabilní, což mě na ní baví a naplňuje.

Do Komerční banky jste nastoupila hned po škole a zůstala dodnes. V čem vám tolik učarovala?
V první řadě jsem měla štěstí na spolupracující kolegy a vedoucí, z kterých se stali přátelé. (úsměv) V druhé řadě mě pracovní náplň a učit se novým věcem vždy těšilo a těší dodnes. Měla jsem možnost seznámit se se spoustou zajímavých lidí a to jak kolegů, tak i klientů a nyní se ráda potkávám s vámi – třetími stranami. Jednoduše se v Komerční bance cítím fajn.

Jaké pozice jste si v průběhu vyzkoušela?
Komerční banku jsem začala „brigádně“ poznávat už při studiu vysoké školy v Praze. Později jsem dostala nabídku na pokračování v hlavním pracovním poměru jako bankovní poradce pro standardní klientelu. Pak jsem přešla na pozici bankovního poradce pro movitou klientelu (top affluent) a poskytovala odbornou konzultaci v oblasti osobních a rodinných financí se zaměřením na správu majetku, investic a financování. Následovalo výběrové řízení do oddělení Řízení třetích stran na pozici KAMa, kde působím krásných 6 let. Od listopadu mám nově na starost i vás – poradce Partners.

Jak skupinu Partners vnímáte?
Na Partners pohlížím jako na sofistikovanou, vzdělanou síť kvalitních poradců. Mým cílem je postupně se seznámit s poradci VIP hypoklubu, franšízanty i jejich pobočkami a celou sítí a nastavit kvalitní spolupráci. Vaši společnost vnímám já i celá banka jako klíčového partnera.

Jak vidíte hypoteční trh v následujícím roce?
Toto je velice častá otázka, na níž bychom rádi znali odpověď, ale bohužel neznáme. Osobně doufám, že brzy uvidíme světlo na konci tunelu, hypoteční trh se v příštím roce odrazí ode dna a v jeho druhé polovině se dočkáme pozvolného růstu. Úrokové sazby už by směrem nahoru jít neměly, naopak by mohly pomalu klesat. Nyní jsme ve fázi, kdy kupující i prodávající vyčkávají…a kdo nemusí, tak neprodává/nekupuje. Je to ale čistě můj osobní názor a ve finále to samozřejmě může dopadnout úplně jinak.

Můžete už prozradit nějaké novinky na rok 2023?
Nevím, jestli je to přímo novinka, každopádně v druhé polovině příštího roku chceme představit zcela nový nástroj pro sjednávání hypotečních úvěrů, který bude plně elektronický a digitální. Tím chceme zjednodušit a zrychlit proces, zpřístupnit informace pro poradce, tak aby bylo zřejmé, v jaké fázi se obchod aktuálně nachází. Kalkulačka umožní komplexní zpracování hypotečního úvěru, tedy až po ukončené čerpání hypotečního úvěru, což je asi zásadní změna. Stávající on-line hypokalkulačka funguje v podstatě do předání žádosti včetně všech podkladů a scoringu do banky, nově bude moci být poradce s klientem on-line až do ukončení čerpání úvěru. Tento nástroj budou mít k dispozici i zaměstnanci Komerční banky a budou tak s poradci třetích stran na hypotečních úvěrech pracovat ve stejném prostředí, což aktuálně nejde. Další novinky si necháme jako překvapení pro příští rok.

Dana Kymlová
Dětství prožila v Posázaví, kam se stále ráda vrací za rodinou. Během studia na Provozně ekonomické fakultě v Praze nastoupila do Komerční banky, kde působí dodnes. Ve volném čase cestuje, sportuje (hraje tenis, volejbal, lyžuje, běžkuje), věnuje se aktivně jachtingu, turistice nebo ráda zajde za kulturou.  

Spolupráce s KB

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: