Voják zaplatí za pojištění stejně jako úředník

Lucie Weissová | 23. 11. 2022 | Vstoupit do diskuze

Kooperativa slaví úspěch s novou verzí FLEXI životního pojištění a na poli života se jí celkově daří. Přináší to ale i pár úskalí. Aktuální situaci v Kooperativě jsme probrali s key account managerkou Lucií Šoukalovou.

Voják zaplatí za pojištění stejně jako úředník

Vaše aktuální obchodní výsledky v životním pojištění výrazně překonávají celkový růst trhu v tomto segmentu. Čím si to vysvětlujete?
Těchto výsledků dosahujeme nejen díky unikátním parametrům nového produktu životního pojištění FLEXI a rizikového životního pojištění FLEXI, ale zejména úžasným nasazením vás – našich obchodních partnerů. Za to vám patří velký dík. Od začátku roku k nám přinesli obchodníci Partners ve smlouvách životního pojištění téměř 60 milionů korun ročního pojistného (pozn. za rok 2021 to bylo necelých 8 milionů Kč).

Roli zřejmě sehrála i skutečnost, že jsme po určité časové období umožňovali obchodníkům stávající pojistné smlouvy klientů konvertovat do nové verze FLEXI s plným provizním ohodnocením. Obrovská přidaná hodnota pro klienta spočívá v převzetí zdravotního stavu ze stávající smlouvy do nové. Je to unikátní obchodní příležitost, jak klientovi dopřát novější pojistné podmínky bez ztráty kytičky, tedy bez poškození klienta, k němuž by mohlo dojít vlivem zkoumání nového zdravotního stavu. 

O jaký produkt je největší zájem a proč?
Našemu portfoliu aktuálně vévodí nová verze produktu FLEXI (v kalkulačce KNZ produkty: 1FN – Rizikové životní pojištění FLEXI, 1FG – Životní pojištění FLEXI). Jeho největší výhodou je jednoznačně zrušení rizikových skupin u povolání. Voják získá pojištění za stejnou cenu jako úředník, a pokud není profesionálním nebo vrcholovým sportovcem, nebudeme mu účtovat ani přirážku za sport. V tomto produktu významně podporujeme zajištění závažných rizik. Klient dostane až 30% slevu na pojistné při komplexním pojištění vážných onemocnění, invalidity, trvalých následků nemoci nebo úmrtí.

Stinnou stránkou úspěchu je, že kvůli vysokým sjednávaným objemům se prodlužují lhůty zpracování smluv a souvisejících neinkasních intervencí. Řešíte to nějak?
Ano, tyto úspěchy si vybírají svou daň. Aktuálně sjednávané objemy v životním pojištění extrémně zatěžují naše kapacity při zpracování smluv a hodnocení zdravotního stavu klientů. Proto dochází k prodlužování lhůt zpracování smluv i souvisejících neinkasních intervencí a k určitému snížení komfortu pro klienty a poradce. Kvalitní servis vnímáme jako naši základní prioritu a rychlost reakce pojišťovny je jeho nedílnou součástí. Proto jsme zavedli řadu opatření, která umožní zpracování smluv zefektivnit a maximálně urychlit. Většina těchto opatření probíhá na pozadí a klient ani obchodník by je neměli přímo zaznamenat. Jediným efektem pro ně bude zrychlení reakce pojišťovny. Jedním z mála opatření, která mají přímý obchodní dopad, je pozastavení provádění Předocenění zdravotního stavu klienta. Takto uvolněné kapacity budou plně využity pro zpracování nově sjednaných smluv a umožní zrychlení jejich akceptace a výplaty provizí pojišťovnou.

V Kooperativě dochází ke změně v provizním ohodnocení za přesjednání. Co bude jinak a co to znamená pro poradce?
Od 1. 11. 2022 je jedinou přípustnou možností pro konverzi původních produktů Kooperativy (Perspektiva 7BN, NA PŘÁNÍ apod.) do nové verze FLEXI program RENOVACE. Jedná se o jednoduché, kalkulačkou řízené přesjednání do nové FLEXI, kdy automaticky přebíráme klientův zdravotní stav z původní smlouvy. Pojistnou ochranu je možné rovnou navyšovat a zkoumání zdravotního stavu bude uplatněno pouze na toto navýšení. Do nové smlouvy se klientovi převádí také aktuální hodnota účtu, nehrozí žádné investiční poplatky nebo poplatky za předčasné ukončení původní smlouvy. Vyplácí se vždy provize z navýšení pojistného a také poloviční bonusová provize ze základu pojistného, pokud už není původní smlouva v ručení za provizi. V opačném případně je vyplácena kompenzační provize, tedy nedojde ke storno-provizi za původní smlouvu. 

Přesjednání původní FLEXI za novou verzi FLEXI je v tuto chvíli možné, ale tento úkon je bezprovizní! Renovace (FLEXI za FLEXI) bude spuštěna koncem 1. kvartálu 2023.

Chystáte do konce roku ještě nějaké novinky, akce směrem k poradcům či klientům?
Snažíme se vytvořit uživatelsky přívětivější prostředí pro klienty a poradce. V kalkulačce KNZ může nově obchodník využívat filtrování v záložce To-Do nebo si nastavit, jaká upozornění od nás chce dostávat e-mailem. Pro klienty vytváříme novou klientskou zónu, takové internetové pojišťovnictví, kde bude mít náhled na pojistné smlouvy, může zde kontrolovat platby, hlásit PU, provádět netechnické změny a spoustu dalšího.

Spolupráce s Kooperativou

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: