David Kundrt (D3): S každou splněnou metou se otevírají nové obzory

Lucie Weissová | 27. 10. 2021 | Vstoupit do diskuze

S Davidem jsme se sešli ve Warehouse v Karlíně na sklenku rumu, protože ho má rád. Bylo co slavit – máme přece nového Partnera!

David Kundrt (D3): S každou splněnou metou se otevírají nové obzory

Davide, tak už tě můžeme právoplatně prohlásit Partnerem. Jaký je to pocit?
Je to samozřejmě skvělý pocit. Pozice Partnera byl jeden z mých dlouhodobých cílů a jsem moc rád, že jsem si ho splnil. Je to vrchol našeho kariérového plánu a zároveň vnímám, že pozicí Partnera se všem stále ambiciózním otevírají nové možnosti a horizonty. A moc se na další cestu těším.

Když jsi šel na D2, říkal jsi, že povýšení nevnímáš jako vrchol své kariéry. Co teď – považuješ obhájení Partnera jako dosavadní největší úspěch? 
Vždy je největším úspěchem ta poslední pozice, takže ano. Na druhou stranu ani pozici Partnera nevnímám jako vrchol kariéry a doufám, že ho ještě dlouho nedosáhnu. Baví mě se učit novým věcem, zdolávat nové a větší výzvy a celkově se posouvat, takže se moc těším na cestu, která je přede mnou. Poslední dobou si velmi často vzpomenu na citát LeBrona Jamese, který jsem poprvé slyšel od své kolegyně cca rok zpátky a který zní: „Nedošel jsem až sem, abych došel jen sem.“ S tím se 100 % ztotožňuji.

Jak tě mezi sebe přijali ostatní Partneři?
Velmi mile. Ze všech Partnerů jsem cítil, že mi to přejí a jsou za dalšího Partnera ve firmě rádi. Sám se ale řídím slovy: respekt si musíš zasloužit, takže je teď na mně, abych výsledky našeho partnerství potvrzoval.

Původně jsi plánoval jít na D3 už před rokem. Zbrzdil tě covid?
Určitě ne. Život se neustále mění a vyvíjí a u podnikání to platí dvojnásob, takže vymlouvat se na situaci kolem covidu či cokoliv jiného rozhodně není můj styl. Jednoduše jsme na to vloni ještě neměli, a letos už ano.

Jako Partnerovi se ti určitě otevírají nové dveře, možná i rozšiřují pravomoci. Existuje něco, co bys chtěl změnit, vylepšit?
Určitě bych chtěl co nejvíce přispět, aby i díky mně mohli být Partners ještě lepší firmou. Myslím, že na pořadu dne bude kromě standardního byznysu i vedení mého týmu.

Na jedné straně je potřeba si definovat svoje silné stránky, čím mohu nejvíce přispět, a na druhé straně rád od Radima a Petra uslyším, co je ve firmě potřeba a co ode mě očekávají.

Když se vrátíme k tvým 14 letům v Partners. Co bylo na tvé cestě vzhůru nejtěžší? Udělal bys pracovně něco jinak?
Samozřejmě s dnešními zkušenostmi a nadhledem bych v minulosti udělal spoustu věcí jinak, lépe a efektivněji. Jenže právě díky chybám, které jsem udělal, jsem tyto zkušenosti získal. Takže vše bylo tak, jak mělo být. Za co jsem neskutečně rád, že jsem se v našem oboru mohl dostat na vrcholnou pozici, aniž bych musel v průběhu kariéry ohýbat či zaprodat svoje hodnoty. To je pro mě mnohem víc než peníze, pozice Partnera atd. Ale samozřejmě ideální je mít všechno. (úsměv)

Co bys poradil nováčkům, aby se dostali tak daleko jako ty?
Dlouhodobého úspěchu podle mě člověk dosáhne, jen když má velké ambice, je pracovitý a zejména na vyšších pozicích je otevřený se měnit/zlepšit. Takže moje rada zní: Sněte, makejte a neustále buďte otevření zpětné vazbě.

Mnoho lidí v určité fázi zakrní, nehnou se z místa. Ty si ale i po letech svůj zápal udržuješ. Jak to děláš? Co tě pohání?
Mám rád úspěch a pocit, že pořád rostu – myšlením, dovednostmi, finančně. A s každou další splněnou metou se otevírají nové obzory, pořád se na něco těším. Jsem velmi vděčný za to, co mám, ale chci mnohem víc. (úsměv)

Dosáhl jsi nejvyšší pozice. Co dál?
Partnerem jsem se stal předně díky svému týmu, který jsem zpočátku sám, později se svými manažery, budoval. Chci pomoci svým parťákům, aby se v kariéře posouvali a dosahovali ředitelských a ideálně partnerských pozic. Pokud budou opravdu chtít a makat na tom. (úsměv)

Snažíš se brát život s nadhledem, nestresovat se. Jak se to prosím tě dělá?
Snažím se v životě řešit pouze věci, které mohu ovlivnit, a zbytkem se moc netrápit. Mám pocit, že tato životní strategie funguje. Jednak jsem v klidu a jednak tím, jak se posouvám, dokážu ovlivňovat více věcí.

Jsi milovník rumu. Jaký je tvůj nejoblíbenější? Najde se i nějaký kvalitní český rum?
Moje první rumová láska byla značka „Ron Millionario“ z Peru. Dnes mám doma přes 70 druhů. V poslední době mi zachutnala limitovaná edice Masskara od značky Don Papa. A jestli se najde i kvalitní český rum? Jestli se vám to podaří, budu rád za tip. (úsměv)

Nekouříš cigarety, ale neodoláš doutníkům. Jak se tato obliba rozvinula?
To si pamatuju naprosto přesně. Bylo to při mé první návštěvě Kuby. Tam si mě kombinace dobrého rumu a doutníků zcela podmanila.

Věnuješ se vůbec ještě volejbalu nebo jinému sportu?
Ještě stále hraju 2. ligu ve volejbale, i když kvůli covidu jsme poslední soutěžní zápas měli vloni na podzim. Občas zajdu do fitka či si zaběhat.

Jeden čas jsi dodržoval až extrémní půsty. Jak dlouho jsi vydržel nejíst? Čeho jsi chtěl docílit?
Neřekl bych, že extrémní. Ale dlouhé, to ano. (úsměv) Kromě několika kratších jsem držel 4× půst přes 21 dní, nejdelší pak 25 dní. Hlavním cílem byla očista organismu a restartování imunitního systému. Není to asi pro každého, ale na mě to velmi dobře funguje. Je to skvělý nástroj k posílení fyzického zdraví. Ale přiznám se, že je to poměrně náročné psychicky i fyzicky, protože jsem při tom vždycky pracoval v normálním tempu.  

Přijde mi, že už strašně dlouho stavíš dům. To asi bude hrozně husťácká hacienda. Chýlí se už stavba ke konci?
Mně taky. (úsměv) Stavba začala na jaře 2019 a dokončena bude na jaře 2022, takže jo, je to asi déle, než je běžné. Na druhou stranu nepospíchám, jelikož mám hezký, prostorný byt 3 minuty pěšky od kanceláře. A díky architektovi, který stavbu i realizuje, kromě placení faktur prakticky nevím, co jsou starosti se stavbou domu. To bych 100% doporučil každému. Sice je to o 1–2 miliony vyšší náklad, ale zrovna v našem byznyse se to všem s vyššími příjmy vyplatí.

V čem jsou pro tebe Partners výjimeční?
Správní lidé ve správné firmě. Bude to znít jako klišé, ale jsem opravdu hrdý na to, s jakými hodnotami náš byznys děláme. Prorůstová podnikatelská filozofie se skutečně proklientsky orientovanou službou je dle mého názoru na českém trhu stále unikát.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: