Zapomeňte na konfekci. Košile vám musí padnout

Lucie Weissová | 30. 5. 2018 | Vstoupit do diskuze

Kvalitní košile na míru je základním prvkem bezchybného vzhledu každého profi finančního poradce. První dojem totiž rozhoduje. Své o tom ví Tomáš Habas, který pod značkou Andrew Wright šije originální kousky nejen pro pány! Co se hodí a čemu byste měli dát nekompromisně STOPku?

Zapomeňte na konfekci. Košile vám musí padnout

Tomáši, jaké barvy košil by neměly chybět v pánském šatníku?
Základem je určitě bílá barva. Pro byznys košile dále doporučuji světle modrou, světle fialovou nebo třeba růžovou. Příliš křiklavé barvy či vzory jsou však tabu. Košile můžou mít jemnou strukturu nebo jemný vzor.

Neformálním košilím ovšem výrazné vzory a barvy nevadí.

Je nutné dodržovat nějaká striktní pravidla? Např. střihově?
Formální košile by nikdy neměly mít propínací límeček a kapsičky. Ty snesou maximálně „flanelky“. Pro oživení si nechte udělat např. límeček a manžety jiné barvy, než má košile. Nejvhodnější manžety pro byznys košile jsou francouzské, které se propínají manžetovým knoflíčkem. U nich také doporučuji rovný spodní kraj, protože lépe drží v kalhotách.

Pro volnočasové košile, co se nosí ven z kalhot, je vhodný oblý spodní kraj a mohou mít i propínací límeček.

Co se aktuálně nosí?
U formálních košilí jsou velmi oblíbené látky s jemným potiskem. Například bílá košile s drobnými květinami nebo jinými vzory. U ležérních košilí jsou kromě potištěných látek populární také výrazné kostičky.

Rozdělují se košile podle ročních období? Vyrábí se například nějaká „celoroční“?
Jako celoroční košili bych označil bavlněnou košili s gramáží kolem 120 g. Na zimu se hodí spíše těžší bavlněné košile s gramáží vyšší než 135 g, případně flanelové košile. Na léto naopak vybírejte látky s nižší gramáží nebo ideálně látky lněné, které jsou příjemné i v největších vedrech.

Jakých košil se rozhodně vyvarovat, co je módním „faux pas“?
Obloukem byste se měli vyhnout košilím s krátkým rukávem, zvlášť do obleku či saka, a zmíněným kapsičkám. Vyhlášené krejčovství v Londýně vám kapsičky neušije, dokonce ani když o ně požádáte. Materiál by neměl být s příměsí polyesteru. Sice se méně krčí, ale to je jeho jediná výhoda. Pocitově jsou na těle velmi nepříjemné a méně propustné. Muži se v nich více potí.

V létě doporučuji volnější lněnou košili a v případě potřeby vyhrnout rukávy.

V čem vidíte největší rozdíl mezi košilí na míru a z obchodního řetězce?
Řeknu to trochu jinak. S košilí na zakázku ušetříte čas a nervy. Zákazník se nechá jednou změřit, a pak už jen vybírá barvy a vzory, které se mu líbí. Nemusí každou košili zkoušet a smiřovat se s tím, že u jedné ho trošku škrtí krk a druhá má lehce delší rukávy.

O značce Andrew Wright
Košile na míru pro dámy i pány šijeme s dlouholetou tradicí, a to výhradně v Česku a na Slovensku. Pro výrobu košil používáme především látky z přírodních materiálů – 100 % bavlny, hedvábí a vlny. Látky nakupujeme u renomovaných výrobců košilovin z Rakouska, Itálie či Holandska, kteří je vyrábí z nejjemnější Egyptské bavlny. Navštivte náš nový showroom v Brně nebo náš web.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: