Zlepšete si náladu úspěchy z prožitého dne

Lucie Weissová | 14. 12. 2017 | Vstoupit do diskuze

Touha přijít s něčím vlastním spolu s nadšením pro osobní rozvoj dovedla vysokoškoláka Václava Tomana k nápadu vytvořit Knihu úspěchů. Tak vznikl motivační diář, kam si můžete zapsat povedené momenty z prožitého dne.

Zlepšete si náladu úspěchy z prožitého dne

Kniha úspěchů je obohacená i o inspirativní citáty a články s tipy, jak zvýšit osobní efektivitu a spokojenost. Nemluvě o designu lahodícímu oku každého majitele. Čím udělat radost pod vánočním stromkem nebo prostě jen tak? Teď už víte. Co o ní říká sám autor?

Václave, jak celý nápad vlastně vznikl?
Už několik let se zajímám o osobní rozvoj. V rámci svého vysokoškolského studia jsem zpracovával vliv pozitivní psychologie, kam se řadí i zapisování povedených momentů, jež podle výzkumů zvyšují životní spokojenost. Napadlo mě tyto poznatky a touhu po vlastním projektu spojit. Zároveň jsem Knihou úspěchů chtěl poskytnout jednoduchou pomůcku široké veřejnosti.

václav toman

Kde jste se inspiroval?
Inspiroval jsem se výzkumy pozitivní psychologie a zároveň v zahraničí, kde jsem viděl, že lidé mají tzv. motivační diáře rádi. Tak jsem vzal od každého něco (obsah od prvního a formu od druhého) a výsledkem je Kniha úspěchů.

Pro koho se tato dávka motivace hodí?
Pro všechny, kteří se sebou chtějí pracovat, dále se rozvíjet a soustředit se na pozitivní věci (a to i ty malé). Člověk se pak může cítit lépe, rychleji se zlepšovat v oblasti, v níž potřebuje. Také věřím, že s Knihou úspěchů se lidé v každodenním spěchu na moment zastaví a zrekapitulují.

Jaká máte očekávání? Plánujete něco dalšího?
Budu rád, když obliba knihy a zpětné vazby na ní budou takové jako doposud – pozitivní. A lidé si díky ní budou všímat, co se jim každý den povedlo. Do budoucna mám v hlavě další knížky a tu stávající bych rád dál propracoval. Vzhledem k tomu, že ještě pracuji na částečný úvazek a zbylý čas věnuji projektu současné knihy, tak je vše zatím ve fázi plánů. Uvidíme po Novém roce.

Knihu úspěchů pořídíte v tyrkysovém provedení s logem Partners už v lednu v našem e-shopu. 

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: