Udělejte na své klienty dokonalý dojem

Lucie Weissová | 31. 10. 2017 | Vstoupit do diskuze

Upravený a vyladěný vzhled je vizitkou úspěšného finančního poradce. Nejen vaše vědomosti, obchodní dovednosti a manažerské schopnosti rozhodují o tom, zda budete ve své profesi na vrcholu anebo budete sedět v koutě. Musíte také skvěle vypadat. Krejčovství Bernhardt vám poradí a ušije na míru kousky, které oblékal i James Bond.

Udělejte na své klienty dokonalý dojem

A pozor! Když do salonu zavoláte a řeknete heslo: Partners, čekají na vás skvělé balíčky začínající už na 13 900 korunách. Chcete se předtím inspirovat? O značce, oblékání i aktuálních trendech vám poví Marie Kadlecová, Area Manager salonu Bernhardt.  

Oblečení na míru je prestižní záležitost. Přesto je v Česku poměrně dost krejčovství, v čem se Bernhardt liší?  
Bernhardt je jediná firma v tuzemsku, která má vlastní výrobu a šije i pro všechny ostatní pražské konkurence. Díky tomu se dostaneme na nejvýhodnější ceny, protože odpadá tzv. překup. Český trh je však pouze cca 5 % našeho 180milionového ročního obratu. Šijeme hlavně na export, posíláme do Německa, Francie, severských zemí, ale i do Ruska, na Zéland či USA. Díky našim partnerům jsme tvořili pro Jamese Bonda a všechny padouchy v bondovce Spectre a Skyfall. Oblékáme i členy královských rodin.

Krejčovství Bernhardt

To zní dobře, klienti asi mají z čeho vybírat.
Přesně. Díky tomu, že za námi stojí velká výroba, a tedy obrovské odběry, jsme schopni zákazníkovi nabídnout kompletní sortiment předních výrobců materiálů. Nebráním se tvrdit, že co se týká počtu vzorníků, zde nemáme konkurenci. Spolupracujeme s italskou Zegnou, Loro Piana, Ariston, belgickým Scabalem, francouzským Dormeuil, anglickým Holland and Sherry atd.

Šijete i pro ženy?
Ano, jako jedni z mála šijeme i pro ženy. Máme široký výběr materiálů, ať už mluvíme o halenkách, šatech, kostýmcích kalhotových či sukňových a v neposlední řadě kabátech.

Krejčovství Bernhardt

Dobré vědět. Občas se stane, že jsou klienti ostýchaví, jde o jejich první oblek na míru, dokážete jim poradit?
V případě nových klientů se vždy ptám, jaké mají od nového kousku očekávání, jaká je jejich představa, kam ho budou nosit. A samozřejmě, kolik chtějí investovat. Proto jsme schopni uspokojit všechny hladiny klientů, od těch nejnáročnějších až po ty, co oblek nazývají „montérkami“. Na základě předcházejících informací si udělám obrázek o klientových potřebách a doporučím mu různé varianty.

Existují nějaké základní barvy, které by neměly v mužském šatníku chybět?
Na denní nošení doporučuji minimálně 3 obleky. Je potřeba je rovnoměrně střídat, aby látka odpočívala a obleky zůstaly dlouho v dobré kondici.

V pánském business šatníku nesmí chybět černý společenský oblek, který je muž povinen nosit na akce po 18. hod., pokud není pozvánkou řečeno jinak. Na operu nebo na Hrad je v poslední době nutností smoking. Černý nebo inkoustově modrý s lesklými klopami a výpustky kapes, bílou košilí s frakovým límcem, doplněný lakovanými botami a motýlkem.

Krejčovství Bernhardt

S tím souvisí i má další otázka. Kolik kousků by tedy měl mít gentleman ve svém „repertoáru“?
V Česku je prvním úspěchem padnoucí oblek. Jinak ale tři obleky denní, jeden slavnostní, jeden smoking, dvě casual saka, troje casual kalhoty a alespoň patnáct košil.

Jsou povoleny nějaké výstřednosti (např. výrazné ponožky)?
Výstřednosti v business vzhledu být můžou, ale pouze u módy Daily Business a Smart Casual. Například kontrastní ponožky anebo třeba naše podšívky BusinessPunks s extravagantními motivy mladých holandských návrhářů. Dále se dá dovnitř vyšít logo nebo motto, vylaserovat text do knoflíků, barevně vystínovat rukávové dírky a mnoho dalšího…

Jak často je potřeba obnovovat šatník? Jak se o oblečení starat, aby vydrželo co nejdéle?
Nový oblek by se měl kupovat s nadcházející sezónou, to se týká i separátních casual věcí. Spolu s ním se dá šatník rozšířit i o košile. Ty pereme v pračce, ale obleky z vlny dáváme vždy do čistírny, alespoň čtyřikrát do roka.

Krejčovství Bernhardt

Co doplňky? Jsou vhodné?
Doplňky typu manžetových knoflíčků, hodinek, spony pásku a aktovky. Dovolen je oficiálně jenom snubní prsten.

Čím teď muži udělají největší parádu?
Dlouhodobě jsou velkým trendem kostky, okenní kára a menší vzory. Barvám vévodí všechny odstíny modré, ale i fialové a šedé. Barevnost se rozlišuje dle sezónnosti, v létě obvykle světlejší a v zimě tmavší barvy.

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: