Když vás nový Partner vezme do Dominikány

Lucie Weissová | 13. 12. 2021 | Vstoupit do diskuze

David Kundrt (D3) poděkoval členům svého týmu ve velkém stylu. Pozval je do Dominikánské republiky. Stejně tak nás – jejich životní partnery. Tak trochu jiná dovča!

Když vás nový Partner vezme do Dominikány

Desetihodinový let z Frankfurtu do Punta Cany sice není žádná hitparáda, ale s občerstvením a Peaky Blinders na obrazovce se dá celkem hladce přežít. Co následuje pak, už se dá jen těžko překlopit do slov.

Dominikána je směsice krásna, barev, vlhka, tepla, potu, bachaty, ale i špíny, chudoby a skrytého nebezpečí. My poznali hlavně její příznivou stránku. Prožili jsme 7 dní v ráji.

Každý den pro mnohé začínal na pláži. Buď ranní jógou při východu slunce, během po pláži, nebo koupáním v teplém, křišťálovém moři. Pokračoval bohatou snídaní, o níž každý nadšený strávník po většinu svého běžného života jen sní (o to horší je pak setkání s realitou v podobě váhy). Přidejte si k tomu ty dokonalé instagramové záběry světlých písečných pláží s kokosovými palmami, které občas až nesnášíte, ale v tomto případě mluví pravdu. Bez filtrů. Umocněte to hudbou, tancem, skvělou partou lidí, vše vynásobte čtyřmi a vyjde vám náš trip. Prostě vytoužený relax.

Dej si trip
A to jsem nezmínila zážitky v podobě výletů! První nás zavedl trimaránem na divokou pláž v laguně Canto de la Playa s průzračnou vodou a rozmanitým podmořským světem, nebo do malé rybářské vesničky Mano Juan na ostrově Saona s barevnými domečky a typickými příbytky.

Silné emoce jsme pak zažili během návštěvy tzv. batey, místní vesnice, kde nás „vítali“ napůl ošacení obyvatelé, kteří žijí velmi skromně, paradoxně však v rukou drží tablety a za pár dárků vám skoro utrhnou ruce. Pak přišel na řadu klasický trh, takové smíšené zboží. Pořídíte tam úplně vše – kosmetiku, oblečení, Ibalginy, koření, maso, to celé v dost divokých podmínkách. Hygiena tu jde trochu stranou.

Když jste v Dominikánské republice, nesmí chybět exkurze do doutníkové dílny, ani prohlídka třtinové plantáže s ochutnávkou. A taky plavání s delfíny nebo žraloky, pokud si troufnete.    

Abych tento zážitek nekreslila jen v růžových barvách, tak nás téměř všechny pokosil nějaký patogen, který na krátkou dobu osídlil naše střeva.

Jo, a bacha na kokosy. Padají častěji, než se může zdát, a způsobují víc úmrtí, než by vás napadlo. 

Díky, Davide! Na toto fakt nezapomeneme!

5

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: