Ředitelská akademie s Marianem Jelínkem

Lucie Weissová | 22. 9. 2021 | Vstoupit do diskuze

Nedávno proběhla v hotelu Tereziánský dvůr v Hradci Králové další Ředitelská akademie. Jak vysvětluje jeden z tvůrců projektu Petr Kroupa, jedná se o cyklus dvoudenních vzdělávacích akcí pro vrcholové manažery a ředitele.

Ředitelská akademie s Marianem Jelínkem

„Před 2 lety jsme na široké platformě 5 partnerství (mého, Jitky Lucbauerové, Honzy Vodehnala, Michala Krejčího a Davida Kundrta) a 3 úspěšných ředitelství (Honzy Hárovníka, Honzy a Martina Frantíkových) rozjeli spolupráci s cílem podpořit kromě budoucích vedoucích M1 a M2 i naše M3 a D. Nový cyklus vzdělávání jsme nazvali Ředitelská akademie a funguje jako nadstavba pro osobnosti z řad M3 a D. Ti se budou moci posouvat dál s pomocí pečlivě vybraných externích koučů a trenérů, kteří do naší branže dokáží přinést inspiraci a nové metody potřebné pro další osobnostní rozvoj,“ přibližuje záměr Petr.

Tygři a predátoři
První dvoudenní setkání se odehrálo už na podzim roku 2019 za přítomnosti kouče a trenéra reprezentantů v bojových sportech Jaroslava Homolky. S ním účastníci posilovali svou sebedisciplínu, vytrvalost a klid dravce v tréninku zvaném Predátor kód. V únoru 2020 přišla řada na hlubší poznání sebe sama a orientaci v různých situacích prostřednictvím zkušeného kouče a sedminásobného mistra republiky v karate Pavla Morice. A v nejisté době covidové se stihl i skvěle hodnocený trénink s koučem a podnikatelem Peterem Urbancem, s nímž se manažeři podívali „tygrovi do očí“.    

Na zatím poslední akci vystoupil Marian Jelínek, věhlasný mentální kouč i hokejový trenér, který spolupracuje s významnými českými i zahraničními sportovci a manažery, např. s tenistkou Karolínou Plíškovou, hokejistou Petrem Mrázkem, fotbalisty Sparty nebo v minulosti s Jaromírem Jágrem. 

Jednalo se o 2 dny nabité informacemi, inspirací, příběhy a cvičeními. Hlavním tématem bylo pochopení fungování úspěšných týmů a jejich rozvoj. Rozebíralo se, jaký je rozdíl mezi emoční vazbou k činnosti a emoční vazbou k výsledku, a jak se s tím pracuje při budování týmu a vedení lidí. Probralo se také fixní a růstové nastavení, názorně se předvedly aspekty úspěšných týmů. Zkrátka a dobře, M3 a D odjížděli se spoustou nových myšlenek a podnětů k zapracování.

S Marianem se manažeři a ředitelé nevidí naposledy! Další setkání je domluvené na listopad. 

Co o konferenci řekli:

Radim Vojtek (D2)
Ředitelská akademie je pro mě zásadní zdroj inspirace a osobního rozvoje. Jako senior ředitel a budoucí Partner potřebuji nové impulzy pro práci se spolupracovníky a od Mariana Jelínka jsem jich získal bezpočet. Nejvíce mě posunulo uvědomění, že jsem s lidmi doteď pracoval převážně na logické stránce jejich motivů a neřešil tolik emoční propojení s těmito cíli. Přitom se jedná o zásadní palivo do motoru, které všichni potřebujeme pro překonávání sebe sama a své zóny komfortu. Také jsem si uvědomil, že nestačí touha v něčem vynikat, ale že je potřeba milovat, co dělám, a na tom jsem u svých lidí dosud příliš nepracoval. Já to miluju, takže jsem předpokládal, že to všichni mají stejně. Jde o rovnováhu mezi těmito dvěma póly, a jakmile tato rovnováha nastane, člověk dostane pořádné turbo ke splnění svých snů. Poslední věc, kterou zmíním, je síla společného cíle skupiny lidí nabitého emocemi. Pokud takový cíl máte, nezáleží na velikosti překážky, ale velikosti smyslu, který vidíte v jejím překonání.

Tomáš Myšák (D1)
Hlavní host byl Marian Jelínek a už jen to samotné jméno je pro každého sportovního nadšence tahák. Mentální koučink je ve vrcholovém sportu stále častěji využíván a jeho pravý význam se začíná „doceňovat“. Velmi podobné principy fungují i v našich hlavách, týmech a kancelářích. Pochopení podstaty našeho přirozeného chování, pojmenování věcí, kterými se řídíme, a uvědomění si smyslu naší motivace a práce s ní považuji za nepostradatelná témata našeho byznysu.

Tomáš Gross (D1)
Bylo to super. Úžasné prostředí. Taková akce mi moc chyběla. Hodně jsme řešili emoční vazbu k cíli a jak s tím pracovat v týmu. Marian používal skvělé příklady ze sportovní praxe, historie i běžného života. Pomohl mi si uvědomit, jak pracovat s tím nejtěžším – vnitřní motivací – a podle čeho v dnešní době vybírat parťáky do byznysu.

Martin Vít (D1)
Ředitelské vzdělávání je pro mě jedním z vrcholů „Školy podnikání“. Možnost být v prostředí úspěšných manažerů a ředitelů je pro mě velkou odměnou. Pokud připočtu ještě TOP školitele, jakým byl třeba teď Marian Jelínek, tak je to z hlediska odemykání vlastního potenciálu to nejlepší prostředí, které můžu zajistit pro své úspěšné manažery, ředitele i sám pro sebe. 

Petra Marková (D1)
Školení pana Jelínka bylo jako vždy skvělé. Téma „motivace“ je neustále aktuální. Líbily se mi příměry typu: „Mluv do jeho hlavy, když chceš, aby to věděl, mluv do jeho srdce, když chceš, aby to dělal.“ Probírali jsme také, co lidé mají: zda extrémní lásku k činnosti, nebo extrémní lásku k cíli. Ideální je dokázat tyto 2 vášně propojit.

Petr Douša (D1)
Rád bych se podělil o 3 top faktory z této Ředitelské konference. Za prvé: inspirativní přátelské prostředí složené ze senior manažerů a ředitelů Partners, se kterými jsme se i kvůli covidové situaci opravdu dlouho neviděli. Za druhé: rady a triky mentálního kouče Mariana Jelínka. Zejména mě zaujalo, jak pracovat s bariérami, které v sobě nosí každý z nás. Za třetí: jak se nám Marian i Petr Kroupa věnovali po skončení oficiálního programu a ochotně nám odpovídali na naše otázky. Závěrečný společný oběd ředitelů z Petrovy skupiny už byl jen příslovečnou třešničkou na dortu. Díky za tuto akci!

5

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: