JUMP neboli Rozvojový program na vedení lidí

25. 4. 2022 | Vstoupit do diskuze

Tento rok jsme v rámci pilotního režimu spustili pro 15 poradců z řad VIP C a VIP CO celoroční vzdělávací a trénovací program zaměřený na vedení lidí v pozicích servisních poradců, PROFI asist a koncipientů. Pokud se osvědčí, budeme ho opakovat a rozšíříme i na další poradce z řad profíků a franšízantů.

JUMP neboli Rozvojový program na vedení lidí

Cílem tohoto programu je posunout poradce v oblasti vedení týmu tak, aby je práce s týmem bavila, šlo jim to hladce a těšili se na to. Aby věděli, jak setkání uchopit, co vše a jakou formou řešit, a tím dosáhnout potřebných výsledků. Účelem je nejen zlepšení výsledků celých týmů a jednotlivců, ale také stabilizace a do velké míry nezávislost na svém vedoucím/leaderovi. Dalším dopadem bude lepší pracovní prostředí, aby se do něho každý z týmu včetně vedoucího těšil, a program přináší také inovace, inspiraci i zlepšování systémů práce.

Na začátku programu jsme si nastavili jak subjektivní, tak objektivní kritéria, která v průběhu programu sledujeme a na jeho konci je změříme, abychom si ověřili dlouhodobé dopady.

Rozsah programu: Osmihodinový prezenční workshop, 28 hodin online výuky, 56 tréninkových prezenčních hodin cíleného manažerského rozvoje.

Hlavní témata programu

1) Vize, cíle – jak je vytvořit a jak do nich zapojit tým

2) Noví spolupracovníci – zdroje, výběr, adaptace

3) Vedoucí rozděluje úkoly – delegování, správná kontrola, řešení situace, kdy lidé nedělají, co mají

4) Efektivní vedení porad

5) Motivace a rozvoj týmu – jak vzbudit zájem jednotlivých členů týmu

6) Rozvojová zpětná vazba a komunikace manažera

7) Pravidelná práce na vlastní strategii a dlouhodobých cílech, začlenění práce do standardního pracovního rozvrhu, zvládání obtížných situací a stresu

8) Vymyšlení, nastavení a uvedení do pohybu systému práce + zvládání systémového řízení týmů (porady, call party, operativní / zpětnovazební / rozvojové individuály)

V čem se program JUMP liší oproti ostatním vzdělávacím aktivitám
Výjimečná je intenzita a dlouhodobost programu. Probíhá celý rok – začali jsme v únoru a budeme končit v polovině prosince.

Důležitou roli hraje kombinace inspirace. Školitel prezentuje téma, poskytne k němu materiály, rozdá účastníkům úkoly, které mají v mezidobí realizovat se svým týmem. Na dalším setkání pak v rámci stejného tématu zas a znovu trénují a řeší konkrétní příklady, s nimiž se účastníci při práci s týmem setkali a v nichž se potřebují zorientovat a zdokonalit.

V programu aplikujeme hodně z koučovacího přístupu tak, abychom zajistili progres, který účastníci očekávají. Používáme i další metody napomáhající k co nejrychlejšímu rozvinutí těchto dovedností.

Vytvořili jsme tabulku metrik, kterou pravidelně doplňujeme, sledujeme posun a tomu částečně uzpůsobujeme obsah a uchopení navazujících workshopů/seminářů.

S účastníky programu jsme domluveni, že po jeho dokončení se stanou mentory a pomohou nám tyto dovednosti předávat dál a „aplikovat“ i na další skupiny poradců, kteří projeví zájem se zdokonalovat.

Cena: Jedná se o placené vzdělávání, jehož cena je v porovnání s podobnými externími semináři velmi přívětivá.

Hlavní školitelé

·         Alena Zímová

·         Adam Otrusina

·         Gabriela Kudrnová

Oba mentoři s Partners dlouhodobě spolupracují, mluví „naší řečí“, byznysu rozumí a pomohli nám program JUMP připravit poradcům na míru. Také Gábina Kudrnová se této oblasti dlouhou dobu věnuje, rozvíjí se v ní a aplikuje ji nejen na svůj tým na centrále, ale i při práci s profíky. Důležitou oporu jsme měli také od vybraných účastníků, kteří nám program pomohli doladit.

Na závěr

Program má dokonce svou hymnu – písničku Jump od Van Halen, WhatsApp skupinu, kde společně komunikujeme, sdílíme, inspirujeme se a motivujeme. Zatím za sebou máme 3 setkání a účastníci jsou nadšení. Věříme, že to tak bude i nadále, a už se moc těšíme na jejich posun, který se samozřejmě projeví i na číslech.

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: