Přípravný kurz na €FA odstartoval v sobotu

Lada Kičmerová | 14. 9. 2010 | Vstoupit do diskuze

Padesátka statečných poradců Partners má za sebou start prvního modulu přípravného kurzu k získání prestižního evropského certifikátu pro finanční poradce. Jaké jsou zpětné vazby od účastníků? Podívejte se na fotky!

V Rajské budově pražské Vysoké školy ekonomické odstartoval v sobotu 11. září přípravný kurz na získání evropského certifikátu €FA. Partners jsou první finančně-poradenskou firmou v Česku, jejíž poradci a manažeři mají možnost odborný certifikát v příštím roce získat.

V sobotu se na desátou sešlo v přednáškovém sále bezmála pět desítek „studentů“ z řad poradců a manažerů Partners na zahájení prvního z dvanácti výukových modulů přípravného kurzu k €FA. Projekt uvedl Petr Borkovec, který byl zároveň prvním přednášejícím na téma principů finančního plánování.

V dopoledním slavnostním bloku promluvil i místopředseda EFPA Europe Josep Soler-Albertí, který kvůli zahájení kurzu přiletěl na dvoudenní návštěvu do Prahy a sešel se se zástupci AFIZ, Partners, ČNB i MF.

Certifikát = kvalita a prestiž

„Svůj akademický titul jsem dostal na univerzitě před nějakými třiceti lety a až budu umírat, pořád ho budu mít. To ale samo o sobě neznamená, že bych byl jakýmkoli znalcem ekonomiky a financí, protože akademické znalosti mi dávno vyprchaly z hlavy. Vedle toho je certifikát €FA legitimním a aktuálním dokladem o odborných vědomostech jeho držitele. Certifikační zkoušky nejsou vůbec jednoduché a udržet si certifikát vyžaduje každoroční kontinuální vzdělávání v oblasti financí,“ vysvětlil význam a váhu certifikátu Josep Soler-Albertí a popřál všem účastníkům úspěch při absolvování kurzu i následných certifikačních zkouškách.

O vzniku organizace EFPA Česká republika a její činnosti promluvila krátce generální sekretářka AFIZ Marta Gellová, která je zároveň předsedkyní představenstva EFPA ČR. Mužem číslo dvě je v české EFPA senior director Partners Michal Oppl, který svým příspěvkem především „prodal“ význam certifikátu pro poradce Partners, který chce být v byznyse dlouhodobě úspěšný.

Manažerem celého přípravného kurzu je Oldřich Šoba z brněnské Mendelovy univerzity, který zakončil dopolední zahajovací blok prezentací organizačními informacemi ke kurzu. V dalších modulech se účastníci mohou těšit na témata, jako jsou pojištění, investice, legislativa, daně nebo etika. Jako přednášející před ně předstoupí mimo jiné Vladimír Bezděk, Petr Šimčák, Pavel Kohout nebo Tomáš Prouza.

Co na to říkají sami účastníci?

Na dojem ze zahájení kurzu i první přednášky modulu finanční plánování pod taktovkou Petra Borkovce jsme se zeptali i několika účastníků kurzu. Stejně tak nás zajímalo, proč se vůbec rozhodli do kurzu přihlásit.

Josef Uchytil, Partners

"Kurz EFA je bezesporu historickou událostí v naší branži, u které zkrátka nemohu chybět. Snahu získat příslušný certifikát pak vnímám jako potvrzení sloganu Finanční poradenství JINAK, tedy profesionálně, kvalifikovaně a zodpovědně. Už sobotní vstupní školení a několik kil studijních materiálů nám všem ukázalo, že nebude snadné kurz dokončit a že tato tři písmenka EFA tak mají svou váhu.

Takže se pohodlně posaďte a pevně se připoutejte, protože v ČR startuje zcela nová éra finančního plánování!"

Tomáš Gross, Partners

"Do kurzu jsem nastoupil z několika důvodů. Jednak chci pomoci naplnit vizi přeměny finančního poradenství do prestižního povolání, a kdo jiný by se měl začít takto vzdělávat než manažeři, kteří mají jít svým lidem příkladem? Druhý důvod je moje potřeba se dál vzdělávat, a to i v jiném směru než manažerském a podnikatelském. Mimochodem, také mi nevyhovuje žádný navazující vysokoškolský obor. Vždy jsem hledal podobnou náplň studia, kterou jsem nyní našel v EFPA vzdělávání.

Sobota byla báječná! Byl jsem uchvácen hosty i školiteli. Velice mile mě překvapila organizace kurzu (občerstvení, oběd a pomůcky, které byly připraveny a hrazené ze školného). No a přednáška Petra Borkovce byla velmi zajímavá a motivující!

Mam zkrátka pouze slova chvály a věřím, že to tak zůstane i nadále!"

David Kučera, Partners (a Krotitelé dluhů :))

"Vysoká škola neprodukuje odborníky, nýbrž absolventy. EFA je dle mého názoru oním puncem odbornosti, výrazně odlišujícím od prodejců finančních produktů, udávajícím směr profesionálnímu poradenství JiNaK.“

Vím, že své znalosti můžu nejen prohloubit, ale dát získáním tohoto prestižního titulu i signál segmentu bonitní klientely, jenž hledá skutečné profesionály na správu svých financí.

Sobotní slavnostní zahájením bylo pro mne důkazem, že nebudeme saturováni konce nemající teorií, kterou jen ve zlomku případů můžeme aplikovat v praxi, ale právě nezbytnými informacemi, jež nám pomohou provázat dílčí oblasti financí a pochopit fundament útrob řady produktů na finančních trzích – výběr samotných lektorů tuto zkušenost jen podtrhuje. Těším se a směle budu doufat, že obstojím."

127

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: