Obor Finance a investiční management jede na plné obrátky

Oldřich Šoba | 12. 11. 2012 | Vstoupit do diskuze

Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně společně s Partners, UniCredit Bank, Aegon, AXA a Pioneer Investments ČR otevřely v letošním roce obor Finance a investiční management i v prezenční formě a ten se tak rozjel na plné obrátky.

Prezenční (denní) výuka znamená více přímé výuky a pro studenty tohoto oboru i větší možnost se setkat s odborníky z praxe. Tento navazující magisterský obor na propojení s praxí ale stojí. Koneckonců si toho všimnuly i Hospodářské noviny, které o oboru Finance a investiční management napsaly článek.

V letošním akademickém roce zahájil výuku Michal Oppl, partner společnosti Partners, který přivítal 50 studentů tohoto oboru a předal jim za společnost Partners drobné pozornosti. Kapacitu oboru se tak podařilo zcela naplnit, kdy se očekává každoročně 50 studentů prezenční formy. Na obor Finance a investiční management se ročně hlásí několik stovek uchazečů. Pro studenty oboru se podařilo z řad spolupracujících finančních institucí a dalších společností zajistit v zimním semestru desítky hodin přednášek od top odborníků z praxe, mezi které patří současní či bývalí ředitelé, členové statutárních orgánů či top manažeři bank, pojišťoven nebo investičních a dalších společností. Výběr těchto akcí, které jsou veřejně přístupné, je na následujícím obrázku. Rovněž studenti mají k dispozici desítky hodin webcastů s osobnostmi jako je Jiří Rusnok, Petr Šimčák, Pavel Kohout a další.

Rovněž pravidelně probíhá setkávání mezi pracovníky Ústavu financí Provozně ekonomické fakulty a zástupci finančních institucích, které se podílí na realizaci tohoto oboru. V rámci těchto setkání (workshopů) jsou plánovány další společné aktivity v rámci oboru Finance a investiční management. Poslední setkání proběhlo na konci října a týkalo se zejména plánování praxí a diplomových prací pro studenty oboru právě u partnerských finančních institucí.

 

Workshop oboru Finance a investiční management.

Odezvy na obor Finance a investiční management jsou jak od partnerských finančních institucí, tak zejména od studentů velmi pozitivní. Jak se oboru Finance a investiční management daří a jaké jsou v rámci něj možnosti můžete sledovat online. Stačí se připojit k facebookovém profilu tohoto oboru. Zde jsou zveřejňovány nejenom aktuality o oboru a z oblasti financí, ale i fotogalerie z proběhlých akcí či záznamy vybraných přednášek.

Přihlášky ke studiu oboru Finance a investiční management jak pro prezenční, tak kombinovanou formu studia bude možno podávat od ledna do konce dubna 2013 se zahájením studia v září 2013. Opět bude pořádán přípravný kurz na přijímačky zkoušky pro zvýšení pravděpodobnosti přijetí. O všech těchto možnostech budete informování,  a to například na uvedeném facebookovém profilu oboru či na jeho webové stránce.

Osobní a rodinné finance

Obor Finance a investiční management není ale jediná aktivita Partners na této fakultě. Michal Oppl a jeho tým zde také vyučují předmět Osobní a rodinné finance na bakalářském stupni studia. O předmět je mezi studenty velký zájem a ohlasy jsou opět pozitivní. Studenti se v předmětu učí tvořit osobní a rodinné finanční plány, začínají chápat jejich smysl a rovněž se učí správně nastavovat finanční produkty, o kterých se dozvěděli v předchozích předmětech. Součástí předmětu je i hra Finanční svoboda, která relativně věrně simuluje potřebu finančního plánování v každodenním životě.

 

Hra Finanční svoboda v předmětu Osobní a rodinné finance.

Partners se tak s dalšími finančními institucemi podílí na modernizaci vysokoškolského vzdělávání v ČR, kdy propojují teorii a praxi a vyučují finance v praktických souvislostech.

129

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: