Další poradci Partners v elitním klubu €FA™

Oldřich Šoba | 8. 11. 2012 | Vstoupit do diskuze

V úterý 2. října 2012 proběhla v pořadí již třetí certifikační zkouška pro získání prestižního evropského certifikátu €uropean Financial Advisor (€FA™), který uděluje €FPA Česká republika.
Deset nových finančních poradců se v České republice zařadilo do elitního evropského klubu finančních poradců, z toho šest je ze společnosti Partners!

Novými držiteli €FA™ ze společnosti Partners jsou: Martin Buršík, Richard Duřpekt, Pavel Krejčík, Martin Kutěj, Tomáš Lerch a Richard Walter. Dalšími certifikovanými byli poradci z České pojišťovny. Úspěšným absolventům zkoušky gratulujeme a věříme, že brzy se k nim připojíte i vy!

Certifikační zkouška měla dvě části. V dopolední části probíhal test z jednotlivých oblastí certifikační zkoušky (pojištění, investice, kolektivní investování, legislativa, bankovnictví a nemovitosti, důchodové plánování atd.). Test měl 50 otázek. Ti, kteří úspěšně tento test zvládli, postoupili do odpolední části, kde museli za několik hodin zhodnotit a navrhnout rodinný finanční plán a obhájit ho před odbornou 3člennou komisí, ve které zasedli lidé jak z praxe, tak z akademické sféry. O udělení certifikátu €FA™ poté na základě hlasování rozhodla tato komise. Další termín certifikační zkoušky €FA™ proběhne 14. prosince 2012.

Výroční konference €FPA Česká republika

Slavnostní předání certifikátů €FA™ proběhlo o den později, 3. října 2012, na historicky první výroční konferenci €FPA Česká republika s názvem Evropské trendy a budoucnost finančního poradenství, která měla mezinárodní rozměr. Na konferenci přijali pozvání nejenom významné osobnosti z českého finančního trhu, ale i například z Velké Británie, Německa, Rakouska, Španělska, Slovenska či Polska. Ohlasy na konferenci €FPA Česká republika byly výborné a již se připravuje další ročník.

Podívejte se na fotky jak z certifikační zkoušky €FA™, tak z konference €FPA Česká republika!

Přípravný kurz €FA™ v novém kabátě

Stejně tak se připravuje další ročník přípravného kurzu k certifikační zkoušce €FA™, který pořádá společnost Partners akademie, a kterým prošli všichni nově certifikovaní poradci z Partners. Nový ročník startuje v pátek 11. ledna 2013 a již nyní je možné se přihlásit na jeho webových stránkách a rezervovat si tak místo v pražské, nebo brněnské skupině. Přihlašování do kurzu probíhá sice až do 15. prosince 2012, ale bude zastaveno vyčerpáním kapacity kurzu v obou skupinách. Proto neváhejte.

Velkou novinkou v přípravném kurzu je doba jeho trvání, která se zkrátila z dvanácti na devět měsíců. Ale není to na úkor objemu výuky a možností se setkat s lektory kurzu, to vše je samozřejmě zachováno. Byly totiž vytvořeny nové testové databáze ve studijním systému kurzu, které slouží pro samotestování jeho uživatelů, aby získali zpětnou vazbu, jak na tom jsou v jednotlivých oblastech. Nemusí už tedy po ukončení každé ze dvou části kurzu dojíždět, což je časově a finančně náročné, a papírově testovat, aby získali zpětnou vazbu. Mohou se nyní pohodlně a kdykoliv otestovat sami. Nové testové databáze tak umožnily vypustit tato období „papírového testování“  a zkrátit tak dobu trvání kurzu na zmíněných devět měsíců bez vlivu na kvalitu kurzu. Ta se možností samotestování ještě zvýšila. Kurz tedy potrvá od ledna 2013 do září 2013 a v říjnu 2013 proběhne další certifikační zkouška €FA™ a výroční konference €FPA Česká republika, kde budou opět certifikáty slavnostně předány.

Co o certifikátu €FA™, certifikační zkoušce a  přípravném kurzu na certifikaci prohlásili někteří noví držitelé €FA™ z Partners?

„Myslím si, že ani za deset let běžné poradenské praxe člověk zdaleka nepronikne do takové hloubky a nepochopí všechny potřebné souvislosti, jako při přípravě na certifikační zkoušku €FA a jejím následném úspěšném absolvování. A navíc se dá slovy jen těžko popsat, co to udělá se sebevědomím. Ta zkouška je totiž skutečně náročná. Opravdu. A pokud jde o přípravný kurz - mám za sebou cca 20 semestrů VŠ studia a téměř nic z toho jsem nikdy nepoužil v praxi. Tento kurz byl pravým opakem - v praxi využiji úplně vše! A vyzdvihovat skvělé lektorské zajištění by bylo jen nošením dříví do lesa. Zkrátka pět hvězdiček.“

Mgr. Martin Buršík, €FA

„Certifikát €FA vnímám jako další posun vpřed ohledně profesionalizace finančního poradenství. Měl by si ho udělat každý, kdo se chce specializovat jako profesionální finanční poradce a určitě ho doporučuji i manažerům, kteří chtějí ve svém vedení vychovávat lidi, kteří ví více než průměrný občan. V rámci přípravného kurzu je možnost si prohloubit nejen teoretické ale i praktické znalosti a seznámit se s dalšími kolegy, kteří tu práci berou stejně prestižně. Pro mě osobně to byla také výzva dokázat sám sobě, že ještě nepatřím do starého železa a že můžu konkurovat daleko mladším a bystřejším hlavám.“

Mgr. Richard Walter, €FA

„Certifikát €FA bude za pár let stejně známý a uznávaný jako MBA v oblasti byznysu. Bude to potvrzení, že slovní spojení „finanční poradce“ na vizitce nejsou jen prázdná slova. Držitelé tohoto certifikátu totiž museli během zkoušky prokázat, že mají opravdu hluboké teoretické i praktické znalosti v oblastech finančního plánování, matematiky, statistiky, pojištění, kolektivního investování, legislativy a dalších oblastí, a hlavně, že jsou schopni tyto znalosti v omezeném čase správně použít. Pro mě osobně byla tato zkouška jednou z nejtěžších ve srovnání se zkouškami během mého vysokoškolského studia matematiky a ekonomie. Co do objemu vědomostí to byl rovnou celý další semestr navíc. Semestr, který mi dosud chyběl.“

Mgr. et Bc. Richard Duřpekt, €FA

Společnost Partners akademie by tímto chtěla velmi poděkovala všem lektorům přípravného kurzu k certifikační zkoušce €FA za jejich práci, která má opravdový smysl a přináší výsledky! Ze společnosti Partners jsou lektory kurzu zejména Petr Borkovec, Michal Oppl, Karel Maroušek, Pavel Kohout, Aleš Tůma, Dušan Šídlo, Dagmar Prajzlerová, Lucie Drásalová, Vít Mikolášek, Iva Skybová, Stanislav Holeš a Martina Kvíčalová. Dále se jedná například o prof. Oldřicha Rejnuše, Petra Šimčáka, Oldřicha Šobu, Romana Ptáčka, Martina Širůčka, Petru Ptáčkovou Mísařovou a další desítky lektorů účastnících se zejména webcastů (např. Jiří Rusnok, Vladimír Bezděk, Štěpán Nývlt, Ivo Jeník, Michal Valentík a mnoho a mnoho dalších). Děkujeme!


127

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: