INVESTIČNÍ FRESH #33: O změnách penzijního spoření tam a zpět

2. 7. 2024 | Vstoupit do diskuze

Na dveře už zaklepaly změny spojené s penzijním spořením: od 1. 7. 2024 stát bude nově přispívat jen těm, kdo si ukládají měsíčně minimálně 500 korun. Podle penzijních společností zhruba 900 tisíc střadatelů si bude muset vlastní příspěvky navýšit, pokud chtějí na tuto podporu dosáhnout. Konečně spořit na penzi už dnes lidé mohou různými způsoby: v doplňkovém penzijním spoření (DPS), „starých“ transformovaných fondech anebo nově v dlouhodobém investičním produktu (DIP). Přiblížíme výhody a nevýhody. Dostane se i na výsledky penzijních fondů, u nichž se soustředíme na delší časový horizont. Protože DPS prostě nejlíp funguje jako dlouhodobý nástroj. A ten ženský hlas, který uslyšíte, patří Lence Vaňkové, account managerce z Partners.

Podcastem tradičně provázejí:

Martin Tománek: Martin se podílí na řízení fondu kvalifikovaných investorů. Aktivně se věnuje školení, pořádá semináře zaměřené na investice a vývoj světové ekonomiky.

Martin Mašát: Martin dohlíží nad investičním procesem a obchodováním s cennými papíry. Úzce spolupracuje s finančními analytiky a v médiích pravidelně komentuje situaci na trzích.

Marcel Vanduch: Marcel se věnuje stavbě a prezentaci investičních portfolií pro bonitní klientelu, analýze investičních produktů, školení poradenské sítě a pořádání investičních seminářů.

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: