S Partners Bankou úspory klientům nadstandardně porostou i v době, kdy sazby klesají

14. 5. 2024 | Vstoupit do diskuze

V Partners Bance chceme, aby peníze klientům nadále vydělávaly i přesto, že Česká národní banka (ČNB) dál snižuje repo sazbu, kterou určuje cenu krátkodobých peněz v ekonomice. Ačkoliv jsme vzhledem k okolnostem museli upravit úročení spořicích účtů s platností od 15. 5. 2024 na 5,06 % p. a., naše úrokové sazby stále patří a nadále patřit budou mezi ty nejvýhodnější na trhu.

S Partners Bankou úspory klientům nadstandardně porostou i v době, kdy sazby klesají

Úroky na oblíbených spořicích účtech budeme držet co nejvýše 

Spořicí účty si lidé oblíbili, protože mají své peníze doslova na lusknutí prstu a vidí, jak se jim pravidelně zhodnocují. My v Partners Bance děláme vše proto, aby se lidem naše produkty líbily, i když sazby zrovna klesají. Letos v březnu jsme Partners Banku spustili se základní sazbou 6,03 % v momentu, kdy ČNB stanovená repo sazba byla 6,25 %. Hned po dvou týdnech ji ČNB snížila na 5,75 % a my stále drželi všem klientům úrok, s nímž jsme na trh vstoupili. Od 3. 5. ČNB repo sazbu ještě ponížila na 5,25 %, tedy o celé 1 % oproti březnovým hodnotám. Z tohoto důvodu jsme museli snížil i naši sazbu, která poklesla o 0,97 %.

Proč o tom tak detailně mluvíme?

Žádná banka se totiž nedokáže od repo sazeb odpoutat déle než na pár týdnů. Kdyby tomu tak nebylo, pak by tento nástroj přestal fungovat a s inflací by se muselo bojovat jinak. A nám záleží na tom, aby klienti věděli, že ačkoliv jsme naši sazbu museli v návaznosti na opatření ČNB upravit na 5,06 % p.a., jsou jejich úspory v bezpečí a jsou jim kdykoliv k dispozici bez omezení. Vězte, že tuto nově stanovenou, výhodnou sazbu budeme držet pro všechny stávající i nové klienty tak dlouho, jak jen to bude možné. Připomínáme, že pro získání nejvýhodnější sazby nepožaduje Partners Banka po dobu tří měsíců od založení prvního spořicího účtu žádnou aktivitu, kterou by její udržení podmiňovala. A po této lhůtě stačí mít sjednaný balíček Pro dva, Pro rodinu nebo v případně balíčku Pro jednoho provést 5 plateb měsíčně kartou, aby klientům tato sazba zůstala.

Stále ovšem platí, že chtějí-li klienti volné peníze držet jako dlouhodobou rezervu, měli by zvážit investici do některého z instrumentů finančního trhu s lepším dlouhodobým zhodnocením, než jaké mohou nabídnout spořicí účty.

Více na www.partnersbanka.cz   

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: