Jaký první dojem udělal DIP?

13. 5. 2024 | Vstoupit do diskuze

Přečtěte si, jak investiční analytik Partners Marcel Vanduch vidí aktuální zájem o dlouhodobý investiční produkt.

Jaký první dojem udělal DIP?

Řešení DIP je většinou součástí nějakého širšího investičního portfolia jednotlivých klientů. Neevidujeme nějakých TOP 5 fondů, protože zpravidla je řešeno individuálně v kontextu celkového portfolia konkrétního klienta. Pro stavbu portfolií primárně vybíráme z fondových platforem Amundi a Conseq, kde jsou k dispozici stovky fondových řešení největších světových správců, dále využíváme i zajímavých investičních řešení z naší produkce (Partners investiční společnost a fond Trigea).

Větší zájem evidujeme mezi generací dnešních třicátníků a zpravidla jde o akciová řešení, která mají ve velmi dlouhém investičním horizontu nejzajímavější výnosový potenciál. Jak zmiňuji výše, většinou je tvorba celkového investičního portfolia nejenom o DIPu, ale pokud by mělo být dlouhodobé portfolio stavěno pouze s vizí zajištění klidného finančního stáří, pak největší část by tvořil akciový fond se zaměřením na akcie velkých světových společností z vyspělých trhů (akcie typu Microsoft, Apple apod.), menší část fond zaměřený na investice do akcií rozvíjejících se trhů (Asie, Střední a Východní Evropa, Latinská Amerika atd.), dále akcie menších společností z pohledu tržní kapitalizace (Small Cap) a vhodným doplněním mohou být nějaké sektorové fondy (zdravotnictví, technologie apod.).

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: