Investiční FRESH #31: Akcie a dluhopisy v prvním kvartálu roku

23. 4. 2024 | Vstoupit do diskuze

Martin Tománek zpětně hodnotí dění na akciových trzích v prvních měsících letošního roku. A pozastavuje se nad nadvýkonností japonských akcí. Ještě víc ho ale zaujaly důvody, proč letos dluhopisové fondy nevydávají tolik „lesku“, ačkoliv Česká národní banka už snižuje úrokové sazby? Proto jde do hloubky a popisuje fungování dluhopisových trhů a vyvrací mnohdy zjednodušenou (chybnou) úvahu, že když ČNB snižuje sazby, ceny dluhopisů rostou. Bohužel, tak jednoduché to v tomto případě není…

Podcastem tradičně provázejí:

Martin Tománek: Martin se podílí na řízení fondu kvalifikovaných investorů. Aktivně se věnuje školení, pořádá semináře zaměřené na investice a vývoj světové ekonomiky.

Martin Mašát: Martin dohlíží nad investičním procesem a obchodováním s cennými papíry. Úzce spolupracuje s finančními analytiky a v médiích pravidelně komentuje situaci na trzích.

Marcel Vanduch: Marcel se věnuje stavbě a prezentaci investičních portfolií pro bonitní klientelu, analýze investičních produktů, školení poradenské sítě a pořádání investičních seminářů.

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: