Rentea slaví 2. narozeniny a pečuje o skoro 61 tisíc klientů

15. 8. 2023 | Vstoupit do diskuze

Dítě ve dvou letech umí jezdit na tříkolce, navlékat korálky, zvládne si obléknout kalhoty anebo postavit věž z kostek. Penzijní společnost Rentea se již ve svých dvou letech stará o bezmála 61 tisíc klientů a spravuje majetek v objemu 4,5 miliardy korun. Rentea Akciový účastnický fond navíc patří mezi tři nejrychleji rostoucí fondy (s velikostí nad 1 miliardu), které zvýšily svůj majetek v roce 2023 asi o 50 %.

Rentea slaví 2. narozeniny a pečuje o skoro 61 tisíc klientů

Základní data penzijní společnosti Rentea (ke konci června 2023): 

  • Počet aktivních klientů: 60 676
  • Podíl převodové smlouvy x nové smlouvy: 57 % x 43 %
  • Majetek ve správě: 4 472 354 344,71 Kč
  • Průměrný příspěvek účastníka: 770 Kč
  • Průměrný příspěvek zaměstnavatele: cca 1 121 Kč

Podíl účastníků dle úložky:

  • 54 % účastníků si spoří méně než 1 000 Kč
  • Pouze 5 % účastníků by v současné výši svými příspěvky dosáhlo na maximální státní příspěvky po chystané změně zákona (tedy si spoří už nyní více než 1 700 Kč)

„Státní příspěvek je motivace pro klienta a myslím si, že to určitě přiměje alespoň část klientů k tomu, aby si začali spořit více. Nejčastěji očekávám změnu příspěvku z 300 Kč na 500 Kč, aby zůstal alespoň minimální státní příspěvek. Další větší objem změn bude u klientů, kteří nyní využívají maximálního státního příspěvku a budou chtít i nadále, dojde tedy ke změně z 1 000 Kč na 1 700 Kč. U některých klientů by mohlo dojít k navýšení i o vyšší částku, a to z důvodu využití daňových odpočtů. Nově bude možné si odečíst až 48 000 Kč z daní – jen pozor, klient si může odečíst z daní částku, která je nad 1 700 Kč měsíčně, maximální čerpání výhod z penzijka by pak bylo při částce 5 700 Kč měsíčně,” komentuje budoucí úpravy státních příspěvků provozní ředitelka Rentea Lucie Jurníčková.

Velikost fondů a jejich výkonnosti:

  • Rentea Akciový účastnický fond za dva roky od založení zhodnotil majetek klientů o 10 %.
  • Průměrné zhodnocení dynamických/akciových účastnických fondů je za dva roky pouhé +3,3 %.
  • Rentea Akciový účastnický fond je jeden ze dvou dynamických fondů, které za dané období dosáhly zhodnocení cca 10 %
  • Rentea Akciový účastnický fond patří mezi 3 nejrychleji rostoucí fondy (s velikostí nad 1 miliardu), které zvýšily svůj majetek v roce 2023 asi o 50 %.
  • Rentea Dluhopisový účastnický fond za dva roky (od založení) zhodnotil majetek klientů o 8,1 %.
  • Průměrné zhodnocení čistě dluhopisových účastnických fondů je za dva roky pouhé +2,5 %.
  • Rentea Dluhopisový účastnický fond je za dané období mezi dluhopisovými fondy nejvýnosnější.

Rentea penzijní společnost dosáhla po dvou letech činnosti 3,2% podíl na velikosti všech aktiv v doplňkovém penzijním systému. Je také nejúspěšnější penzijní společností z pohledu příchodu klientů. „Určitě by to nešlo bez poradenské sítě. Penzijní produkt by se sám prodávat nezačal, nestává se často, že by si klient jen tak vzpomněl, že by si měl sjednat penzijko. Na trhu je celkem 9 penzijních společností a my jsme přišli s něčím novým. Vidím tedy i výhodu v tom, že jsme přišli s bonusem pro klienty, tedy hlavně s nápadem, že se o náš zisk budeme s klientem dělit. Určitě je to hezká motivace a produkt se pak lépe prodává. Důležité je ale získat si důvěru nejen klientů, ale také poradců. Děkujeme, že nám věříte, a hlavně bych ráda poděkovala celému svému týmu Rentea, protože bez nich by to nešlo,” dodává Lucie Jurníčková.

Přejeme společnosti Rentea co nejvíce spokojených klientů, kteří se díky ní mohou těšit na klidnou a zajištěnou budoucnost.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: