Nemovitostní fond Trigea nakupoval ve Varšavě

7. 4. 2023 | Vstoupit do diskuze

Český nemovitostní fond Trigea získal do svého portfolia za téměř 45 milionů eur moderní administrativní budovu v komplexu My Place II ve Varšavě. Po nedávno zakoupené logistické hale se jedná již o druhou letošní akvizici v Polsku.

Nemovitostní fond Trigea nakupoval ve Varšavě

Budova je druhou kancelářskou budovou multifunkčního projektu Echo Investment a získala ekologický certifikát BREEAM Excellent. Nabízí téměř 17 000 m2 pronajímatelné plochy a je plně pronajata mnoha renomovaným nájemcům, mezi které patří například společnosti Tchibo, NetWorks, Boehringer Ingelheim nebo Ekaterra.

„Díky unikátnímu ekologickému řešení a bonitním nájemcům představuje budova další vynikající investiční příležitost pro naše investory s garancí dlouhodobého stabilního příjmu,“ říká Tomáš Trčka, ředitel nemovitostního fondu Trigea.

Transakce dosáhla téměř 45 milionů eur

Budova je součástí projektu My Place II, který ve Varšavě tvoří multifunkční městskou čtvrť kombinující co nejlépe kancelářské budovy, byty, provozovny služeb a veřejné prostory. Za celým projektem stojí developerská společnost Echo Investment, projekt navrhl JEMS Architekci.

„Investoři i nájemci mají stále velký zájem o multifunkční, udržitelné projekty, které nabízejí kombinaci rezidenčních i kancelářských prostor společně se službami. My Place II je víceúčelový komplex, který má nejen strategickou polohu, ale zaměřili jsme se také na ekologicky udržitelné řešení prostor a nadčasový design,“ říká Judyta Sawicka, vedoucí oddělení investic a prodeje Echo Investment, s tím, že developer věnoval velkou pozornost rozvoji doplňkové infrastruktury a zelených ploch. Na veřejných prostranstvích podél ulic bylo vysazeno téměř 120 stromů. Kancelářská část projektu navíc využívá energeticky efektivní a proekologická řešení a technologie podporující udržitelnost, což potvrzují certifikáty BREEAM. Celý komplex je již zcela dokončený a plně obsazený.

„Jsme rádi, že po úspěšné akvizici budovy MidPoint 71 ve Wroclawi jsme mohli se společností Echo Investment opět spolupracovat na dalším zajímavém projektu,“ komentuje akvizici ředitel Trigea s tím, že polská ekonomika patří mezi největší ekonomiky v Evropě, v posledních letech prokazuje stabilitu a zároveň patří mezi nejdynamičtější v Evropě, což posiluje zájem o špičkové kanceláře v atraktivních lokalitách.

 

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019 a v současnosti je jedním z nejrychleji rostoucích českých fondů. Zaměřuje se především na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. Fond působí v České republice a na Slovensku a aktuálně plánuje vstup do dalších regionů střední a východní Evropy.

Poradci pro tuto transakci: Cushman & Wakefield pro Trigea, Colliers pro Echo Investment.

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: