Spolupráce s Amundi: V této době je velmi důležitý výběr správných a kvalitních titulů

15. 9. 2022 | Vstoupit do diskuze

Jak vysoká inflace a sazby promlouvají do klientských portfolií nebo co chystá Amundi pro klienty v IT oblasti, probrali investiční analytik Marcel Vanduch s Romanem Pospíšilem, místopředsedou představenstva Amundi.

Spolupráce s Amundi: V této době je velmi důležitý výběr správných a kvalitních titulů

Romane, jak jste si užil prázdniny?
Děkuji za zeptání, užil a vlastně jsem si je i trochu prodloužil díky Partners tripu na Sardinii, kam jsme byli s Amundi pozváni. Byl jsem si také zahrát svůj milovaný golf v Irsku a nevynechal ani motorky – tentokrát jsme se se synem a kolegou z práce podívali do Rakouska. A prázdniny jsem zakončil velmi tradičně – na kolech ve Francii, přesněji v Provence. Krásně prožité léto!

Pokud se nemýlím, tak to byl váš první trip s Partners. Co vás nejvíce zaujalo?
Sardinie je krásná, a pokud máte další společensky orientované cestovatele, je to ideální kombinace. Tým Partners se neumí nudit. Mile mě ale překvapil zájem poradců, manažerů i ředitelů o investice. Úroveň rozhovoru na toto téma byla opravdu vysoká a sofistikovaná. Probrali jsme inflaci, vysoké úrokové sazby a z toho plynoucí potenciál na konzervativnějších produktech zaměřených na české státní dluhopisy.

Téma inflace a vysokých úrokových sazeb řeší nejeden klient. Co to pro ně vlastně znamená?
Můžete mít dva pohledy: Klient, který se chce zadlužit hypotékou, bude mít vyšší úrokovou sazbu a na svém úvěru více přeplatí. Pak je tu klient, který chce zhodnocovat své volné finanční prostředky. Jemu můžeme po cca 15 letech nabídnout konzervativní produkty s výnosem okolo 6 % p. a., což ještě před 1–2 roky bylo nemyslitelné. Fondy, jež Amundi pro tuto situaci nabízí, jsou Sporokonto, Obligační, PFUV. Záleží tedy, jak na to koukáte. Pro nás to je každopádně výzva a příležitost. 

Co když jsem ale dynamičtější a dlouhodobější investor?
Na akciovém trhu je situace trochu složitější. Všichni vnímáme negativní věci, které nás ovlivňují. Ať už je to zmíněná vysoká inflace, vysoké úrokové sazby, drahé energie, či válka na Ukrajině. To vše je dnes započítáno v ceně, což znamená poklesy akciových trhů. Ačkoliv analytici a portfolio manažeři neočekávali až takto vysoká čísla inflace, už dříve učinili kroky, aby se to na fondech odrazilo co nejméně. Konkrétně: nadvážení pozice na hodnotových titulech a opačně podvážení růstových titulů. V této době je také velmi důležitý stock picking neboli výběr správných a kvalitních titulů. Jsme přesvědčeni, že toto tvrzení bude platit i následující období. Rádi se bavíme o „návratu tradičního investování“.

Pojďme z trhů pryč a zamiřme k oblíbené oblasti IT. Myslím, že aplikaci Fundoo už většina poradců zná. Dalším krokem bylo napojení na Warrena. Co nás čeká a na co se můžeme těšit v budoucnosti?
Moc dobře si uvědomujeme, jak je v dnešní době důležité nabídnout kvalitní a rychlý servis poradcům i klientům. V tomto duchu plánujeme i naše další aktivity – hlavní prioritou je napojení úprav smluv do Warrena. Dalším cílem, který je v běhu už od minulého roku, je zprovoznění nové aplikace pro klienty moje.amundi.cz. Nemohu opomenout ani účet Premium, který mají poradci od jara v nabídce a díky němuž mohou nabízet ETF či Indexové fondy. Věřím, že Premium čeká v brzké době rozšíření nabídky o sektorové ETF Lyxor. 

Víme, že se u vás udály personální změny, co to pro nás znamená?
Ano, je to tak. Po 7 letech odchází Aleš Procházka, který měl na pozici KAM společnost Partners na starosti. Něco končí, něco nového začíná. A když se dějí změny, tak je potřeba toho využít. Jelikož jsou pro nás Partners klíčový obchodní partner, tak jsme zároveň podnikli kroky, aby tomu odpovídal i servis. Nově bude na pozici key account managera zkušený investiční poradce Ivan Kriška s podporou Michaely Šubové. Ta zajistí mailovou a telefonní komunikaci v administrativních záležitostech, čímž se Ivanovi uvolní ruce, aby byl co nejvíce s poradci Partners.

Kontaktní údaje:

Ivan Kriška
key account manager
602 323 551, i
van.kriska@amundi.com

Michaela Šubová
key account manager junior
602 665 511, m
ichaela.subova@amundi.com

Roman Pospíšil Odpovídá za prodej přes distribuční kanály Komerční banku, UniCredit Bank, třetí strany a instituce v České republice, na Slovensku a v Bulharsku. Je místopředseda představenstva Amundi Czech Republic Asset Management, a.s., člen představenstva Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s., a zároveň zástupce generálního ředitele.

 
2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: