Michal Hamšík: V žebříčku pojišťoven jsme se posunuli na pozici pětky

13. 7. 2021 | Vstoupit do diskuze

Vždy, když něco končí, něco nového začíná. Značce UNIQA přináší akvizice společností AXA navýšení tržního podílu na tuzemském pojistném trhu a rozšíření portfolia o oblast penzí a investic. Z UNIQA pojišťovny je finanční skupina UNIQA. Na podrobnosti jsme se zeptali Michala Hamšíka, ředitele pro spolupráci s finančně poradenskými společnostmi.

Michal Hamšík: V žebříčku pojišťoven jsme se posunuli na pozici pětky

Od minulého roku probíhá začleňování společností AXA do skupiny UNIQA. Co tato změna přináší z pohledu klientů?
Pro klienty v Česku se nic nemění. I nadále tak můžou využívat produktů a služeb, na které jsou zvyklí, a nemusí podnikat žádné další kroky. Podmínky smluv jsou platné a nemohou být změněné bez souhlasu klienta. Informace ohledně výročí smlouvy nebo komunikace směrem ke klientům běží standardním způsobem, jak je zvykem, avšak pod novým logem UNIQA. Pokud dojde k pojistné události, tak závazky bude plnit již UNIQA, která přebírá veškeré závazky AXA. Čísla účtu, kam se hradí pojistné od klientů, zůstává také beze změny.

A co to znamená pro poradce? Jak se sloučení dotkne spolupráce s Partners?
Pro poradce to znamená pokračovat ve stávající skvělé spolupráci, avšak pod brandem UNIQA. V letošním roce je možné i nadále nabízet stávající produkty za obě pojišťovny a poradce má k dispozici stále stejnou obchodní podporu. Stručně řečeno, z pohledu produktů a kontaktů se nic nemění.

Mohou ještě poradci sjednávat produkty z portfolia AXA?
Rozhodně ano, poradci mají i nadále možnost sjednávat produkty, které „exAXA“ nabízí, avšak již pod hlavičkou UNIQA.

Co je aktuálně největším tahákem vaší nabídky?
Symfonie ze „stáje“ AXA stále vyniká v zajištění velkých rizik, a to především invalidity, kde nejsou žádné výluky na psychická onemocnění a na ploténkové páteřní syndromy v žádném z přiznaných stupňů. Stále také přebírá čekací doby od ostatních pojistitelů. Samozřejmostí je dnes již zaběhlá e-podatelna, online hlášení pojistných událostí a vektorový podpis smlouvy.

Životní pojištění Logika dokáže klientovi pokrýt kvalitně jak malá, tak i velká rizika. Navíc máme unikátní pojištění horních končetin, kde dokážeme klientovi pomoci i při některých nemocech nebo úrazech rukou a paží. Tou nejčastější diagnózou z hlediska pojistné ochrany je syndrom karpálního tunelu. Dále pak máme velice vstřícné zkoumání zdravotního stavu při vstupu do pojištění. U pojištění dětí/studentů ho nevyžadujeme vůbec.

Majetkové pojištění Domov VARIANT je stavebnice a vyniká vysokou mírou variability, kdy jsme schopni klientovi prakticky „ušít“ pojistku na míru. Navíc za velice kvalitních podmínek se zajímavou cenou.

Nově v portfoliu UNIQA máme doplňkové penzijní spoření a investiční produkty.

Kdy můžeme očekávat spuštění jednotných produktů?
Usilovně na nich pracujeme a nyní se blížíme k jejich konečné podobě. Vycházíme z toho nejlepšího z obou stran. Společně s novými produkty vytváříme také zcela nový systém pro sjednání. Chceme nabídnout obchodníkům jedno místo, jeden obslužný systém, odkud sjednají všechny naše produkty UNIQA. Spustit bychom vše chtěli v průběhu roku 2022 a těšíme se, protože jsme přesvědčeni, že to bude pro partnery zajímavé!

Můžete poodhalit, na co se poradci a klienti mohou těšit?
Poradci se mohou těšit na nové produkty v oblasti životního, majetkového a auto pojištěni. Vedli jsme dlouhé diskuse o tom, co ponechat ze stávajících produktů, případně co vylepšit. Právě proto vznikají produkty, které budou obsahovat to nejlepší, na co jste zvyklí z UNIQA/exAXA. V oblasti produktu v životním pojištění se můžete těšit na elektronický underwriting a propracovaná krytí pro závažná onemocnění. Dále se budeme pyšnit jednou z nejkratších čekacích dob na trhu a zajímavou slevovou politikou.

Co si UNIQA od akvizice slibuje? Jak se změna odrazí na českém pojistném trhu?
Skupině UNIQA přinesla akvizice společností AXA navýšení tržního podílu na tuzemském pojistném trhu. V žebříčku pojišťoven jsme se posunuli na pozici pětky s celkovým podílem přibližně osm procent. UNIQA také díky akvizici nově vstoupí do oblasti penzí a investic, čímž si rozšiřuje portfolio doposud poskytovaných finančních produktů a služeb a stane se všestrannější finanční skupinou. Ambice jsou vysoké a míříme na další příčku na českém trhu.

Máte fungl nový obchodní tým, představíte nám ho?
S velkou radostí Vám představím obchodní oddělení ve zcela novém kabátu, které je tvořeno z kolegů „exAXA“ (Life MLM KAMs) a UNIQA kolegů (MLM KAMs). Aktuálně se bavíme o skupině tvořené z 16 specialistů, kteří již v tuto chvíli spolupracují jako jeden tým. V letošním roce se proto můžete setkávat se staronovými tvářemi, ale pod novou hlavičkou UNIQA. Pro vás se letos v oblasti podpory a školení nic nemění, i nadále se obracíte za jednotlivé produkty na KAMy, s nimiž jste doposud v kontaktu. Nově bych rád představil kolegu, který je zodpovědný za Investiční společnost a Penzijní společnost UNIQA, bavíme se o Michalovi Pospíšilovi.

Jak vám to klape?
Přišel jsem do rozjetého vlaku, který nabírá neuvěřitelné sílu, a to je pro mě skvělý hnací motor. Být součástí fúze dvou společností na českém / slovenském finančním trhu je skvělá zkušenost a zároveň náročná výzva. Letos jde primárně o spolupráci s klíčovými lidmi uvnitř centrály a mého obchodního týmu, abychom připravili novinky, které chystáme v roce 2022. Věřte mi, že těch novinek bude spousta a je na co se těšit! Jinak odpověď na otázku, jak mi to klape? Klape a jsem nadšen, pracuji přece v obchodě a se skvělým týmem.

Tým Key Account Managerů pro Vás:

Kateřina Šimková – exAXA životní pojištění

+420 725 587 545

katerina.simkova@uniqa.cz

 

Renata Sýkorová – exAXA životní pojištění

+420 725 587 545

renata.sykorova@uniqa.cz

 

Kamil Holánek – UNIQA životní a neživotní pojištění

+420 737 268 280

kamil.holanek@uniqa.cz

 

Michal Pospíšil – UNIQA/exAXA podílové fondy a penze

+420 725 917 716

michal.pospisil@uniqa.cz

 

Advertorial 

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: