Byt na hypotéku si nyní můžete vybírat i 3 roky

24. 6. 2021 | Vstoupit do diskuze

Prodlužující se doba na výběr nemovitosti, nízké úrokové sazby, on-line služby, individuální přístup. Tak by se daly popsat současné hypoteční trendy. Nově si nemovitost můžeme vybírat až 36 měsíců, a to díky Hypotéce bez nemovitosti, kterou přináší Komerční banka. Jak tato nabídka vznikala a jaké jsou její další přednosti, nám prozradil Tomáš Valta, manažer řízení třetích stran.

Byt na hypotéku si  nyní můžete vybírat i 3 roky

V lednu jste představili zbrusu novou Hypotéku bez nemovitosti. O co se jedná?
Jak už z názvu vyplývá, jde o zcela nový typ hypotéky, kdy si klient nejdříve prostřednictvím Komerční banky zajistí finance a až poté vybírá nemovitost. Na to má u nás s Hypotékou bez nemovitosti až 36 měsíců.

Skutečně tři roky? To žádná jiná banka nenabízí…
Ano, jsme v tuto chvíli jedinou bankou na českém trhu, která má v nabídce produkt s tímto parametrem. Našich 36 měsíců na výběr vhodné nemovitosti je zatím skutečně unikát.

Proč jste vlastně připravili právě takový produkt?
Hypotékou bez nemovitosti reagujeme na současný stav nemovitostního trhu, kdy poptávka výrazně převyšuje nabídku. Dáváme tím našim klientům možnost zafixovat si stávající velmi příznivé hypoteční sazby a v klidu ten pravý byt či dům hledat. Z vlastní zkušenosti vím, že to hledání může být ne na měsíce, ale na roky. Navíc s námi získají výhodu před ostatními zájemci – nemusí o hypotéku teprve žádat a být v nejistotě, zda a v jaké výši jim ji jejich banka schválí. 

Pro koho je nová Hypotéka bez nemovitosti určená?
Naše nová hypotéka je ideální pro všechny, kteří plánují koupi nemovitosti, ale nedaří se jim ji najít. Pochopitelně při tom nechtějí být v časovém presu, že musí něco koupit, i když to není úplně to pravé.

Řekněme, že plánuji koupi bytu, ale nenacházím ten pravý. Už si ale potřebuji zajistit financování. Jak na to?
Přesně v tomto případě by vám váš finanční poradce měl doporučit Hypotéku bez nemovitosti. Máte jasnou představu, jaký byt chcete, kolik by měl stát, a tedy i kolik na něj potřebujete. Přijdete za námi a my s ohledem na vaše příjmy a závazky posoudíme, zda na požadovaný objem peněz dosáhnete. Pokud vše dobře dopadne, podepíšeme hypoteční smlouvu. Žádnou předhypoteční, ani o smlouvě budoucí, ale naprosto regulérní hypoteční smlouvu. A až najdete to, co hledáte, nemovitost pro vás oceníme, podepíšeme dodatek a peníze budou během pár dnů k dispozici.

Pokud během těch tří let třeba přijdu o práci, a budu chtít i přesto vaši Hypotéku bez nemovitosti vyčerpat, bude to možné?
Naší předností je, že jsme velká a stabilní banka, ale zároveň máme naše služby postavené na individuálním přístupu. Musíme samozřejmě dbát na to, aby se naši klienti příliš vysokými finančními závazky nedostali do potíží. Pokud tedy nedojde k nějakému zásadnímu zhoršení finanční situace, budeme se snažit pomoci našim klientům k získání vysněného bydlení.

Jaký očekáváte o Hypotéku bez nemovitosti zájem?
Hypoteční trh dlouhodobě roste. Důvodem jsou především nízké úrokové sazby a v posledním roce také lehké rozvolnění pravidel pro poskytování hypoték. Nemovitost se zároveň jeví jako jedna z mála poměrně stabilních investic – úroky na spořicích účtech jsou téměř nulové, akcie velmi volatilní. Navíc cena bytů stále stoupá, a tak kdy jindy investovat do bydlení, když ne teď? O hypotéky je letos opravdu enormní zájem napříč trhem. Dokonce vyšší, než byl v roce 2016 před zpřísněním pravidel pro jejich poskytování. Hypotéka bez nemovitosti se v současné době jeví jako ideální produkt a již nyní je o ni veliký zájem.

Advertorial 

 

 

 
2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: