Trigea: Podepsáno. Máme další nemovitost!

4. 6. 2021 | Vstoupit do diskuze

Český nemovitostní fond Trigea koupil do svého investičního portfolia novou kancelářskou budovu Explora Business Centre v pražských Nových Butovicích. Prodávajícím byla mezinárodní realitní skupina Golden Star Group. Jedná se o jednu z největších realitních transakcí tohoto roku.

Trigea: Podepsáno. Máme další nemovitost!

Trigea, český nemovitostní fond založený v roce 2019, je v současnosti nejrychleji rostoucím českým fondem s kapitálem přes 2 miliardy korun. Zaměřuje se na nákup prvotřídních komerčních nemovitostí ve špičkových lokalitách, především na kancelářské a maloobchodní projekty v Praze i mimo ni. Kancelářská budova Explora Business Centre je tak jeho dosud největší akvizicí.

„Akvizicí Explora Business Centre realizujeme naši strategii vybudovat diverzifikované portfolio kvalitních nemovitostí v nejlepších lokalitách a dosahovat při tom pro naše investory nadstandardně atraktivní výnos,“ říká Tomáš Trčka a portfolio plánuje dále rozšiřovat. „Během léta by měly tuto kancelářskou budovu doplnit ještě dva retailové parky na Moravě, dále zvažujeme nákup logistického areálu,“ dodává. Trigea aktuálně vlastní dvě významné komerční nemovitosti – kancelářskou budovu Louvre v Praze a Obchodní centrum v Plzni.

Minulý rok Trigea investorům připsala necelých šest procent. Letos očekává opět výnos mezi pěti až šesti procenty, na který bude mít vliv i nákup dalších dvou nemovitostí. „Budeme tak operovat na hranici plné zainvestovanosti. Co se týče pandemie, tak v druhé půli roku očekáváme na trhu návrat k normálu – ať už v nákupních centrech, nebo kancelářích,“ konstatuje Tomáš Trčka a předpokládá, že koncem roku naroste na trhu i investiční aktivita a opět se začne více obchodovat s komerčními nemovitostmi. To výkonnosti nemovitostních fondů významně pomůže.

Explora Business Centre je moderní kancelářský projekt třídy A, který nájemcům nabízí nejvyšší standard služeb i prostor a příjemné prostředí včetně společného atria. Budova je umístěna přímo na stanici metra Nové Butovice se širokou nabídkou služeb v bezprostředním okolí. Projekt je držitelem certifikace udržitelnosti LEED v nejvyšším stupni Gold.

„Prodej Explora Business Centre fondu Trigea nás velice těší, neboť zapadá do strategie naší skupiny – kapitalizovat hodnoty, které jsme v této špičkové nemovitosti vytvořili. Transakce potvrzuje přetrvávající silný zájem o kvalitní kancelářské projekty v Praze,” konstatuje Gal Peleg, CEO v Golden Star Group.

Poradci při akvizici byly společnosti Cushman & Wakefield, White & Case, ASB a OM Consulting. Společnost Cushman & Wakefield bude projekt po akvizici také spravovat a pronajímat. „Kancelářská budova Explora Business Centre je strategickým aktivem, umístěným ve velmi populární kancelářské lokalitě Praha 5 přímo na stanici metra. Mezi její nájemce patří přední globální korporace. Tato transakce v souladu s dlouhodobými trendy ukazuje význam českého kapitálu pro lokální trh. České fondy zažívají neustálý příliv peněz od všech typů střadatelů a logicky se jej primárně snaží investovat na lokálním trhu, který je velmi stabilní. O nákup komerčních nemovitostí je nyní v Česku velký zájem, nicméně kancelářských projektů vhodných k prodeji je na trhu nedostatek,“ říká Michal Soták, partner a vedoucí investičního týmu v České republice ve společnosti Cushman & Wakefield.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: