Hello bank! a Partners: Naše představy o vzájemném fungování se potkaly

3. 6. 2021 | Vstoupit do diskuze

Na jaře letošního roku jsme rozjeli spolupráci s Hello bank!. Jaká jsou očekávání a na jaké produkty z portfolia Hello bank! se můžou naši poradci, resp. klienti těšit, prozrazuje Lenka Nekvapilová, Key Account Manager pro spolupráci s Partners.

Hello bank! a Partners: Naše představy o vzájemném fungování se potkaly

Jak dlouho se spolupráce Partners a Hello bank! rodila a ladila? Co bylo nejtěžší?
Spolupráci jsme intenzivně ladili od druhé poloviny roku 2020 a v dubnu 2021 jsme úspěšně odstartovali. Jako banka, která je poměrně mladá na poli partnerství s poradenskými společnostmi a brokery, si uvědomujeme, že si musíme nejdříve získat důvěru poradců našimi produkty, službami, jednoduchým procesem i zákaznickým servisem.

Proč jste si vybrali Partners, jak nás vnímáte?
Partners vnímáme jako etablovanou, silnou společnost s profesionálním týmem poradců. Jako firmu, které velmi záleží na klientech, na svých poradcích, ale také na win-win spolupráci s obchodními partnery. To máme společné a naše představy o vzájemném fungování se tak skutečně potkaly. Také se nám líbí vize a inovativní přístup Partners, který se krásně promítl například do pojišťovny Simplea.

Co si od spolupráce slibujete?
Jsme velmi rádi, že jsme našli dalšího silného obchodního partnera a věříme, že se společnými silami podaří produkty Hello bank! oslovit nové klienty. Ať jde o naši Hello půjčku, která si u poradců získává velkou oblibu pro poskytovanou jistinu až 1 mil. Kč a dlouhou dobu splácení. Anebo se jedná o Hello spoření – spořicí účet s jedním z trvale nejvyšších zhodnocení úspor na trhu, který právě proto zvítězil v kategorii  Spořicí účet roku 2020 portálu Finparáda.cz. Zároveň chceme, aby v nás poradci měli spolehlivého a také klientsky i obchodně přívětivého partnera.

Jaké produkty budou moci poradci Partners nabízet?
Poradci mohou svým klientům nabídnout dva produkty z portfolia Hello bank!, a to Hello půjčku a Hello spoření. Hello půjčka je nezajištěný, neúčelový úvěr až do výše 1 mil. Kč (resp. 1,3 mil. Kč při úvěru na auto), s dobou splatnosti až 120 měsíců. Spolužadatel není vyžadován, pokud má klient dostatečnou bonitu. Také výše DSTI je u nás oproti ostatním bankám o dost vyšší. Hello půjčka je bez poplatků a je ji možné také zdarma předčasně splatit. Úrok závisí vždy na scoringu klienta. Pro klienty našich obchodních partnerů máme připravených celkem 5 sazeb: 4,99 %, 5,99 %, 7,99 %, 8,99 % a 9,49 % ročně. Pro klienty Partners se vyplatí zažádat o naši Hello půjčku přes poradce, protože dostane vždy výhodnější podmínky, než kdyby jednal s naší bankou napřímo.

Dále mohou poradci zprostředkovat Hello spoření – spořicí účet zdarma, bez poplatků, s úrokem stejným pro každého a bez dalších podmínek. Úročení, které se Hello bank! snaží i navzdory nepříznivé době držet dlouhodobě nad průměrem trhu, činí 0,6 % ročně pro vklady do 200 000 Kč.

Proces sjednání obou produktů je přitom jednoduchý jak pro poradce, tak pro klienta. Klient navíc může vše podepsat v internetovém bankovnictví prostřednictvím SMS. Vše tedy vyřeší pohodlně on-line bez nutnosti cokoli tisknout a kamkoli chodit.

Veškeré podrobnosti o našich produktech tak, jak jsou nastavené pro spolupráci s Partners, jsou k dispozici na www.hellobank.cz/partner/partners.

Proč ve vašem portfoliu poradci nenajdou hypoteční úvěry?
Hello bank! se na českém bankovním trhu soustředí na jiné oblasti financování spotřeby a finančního rozhodování českých domácností. Klíčové pro náš obchodní model nyní je, abychom nabídku spotřebitelských úvěrů, v jejichž poskytování máme mnohaleté zkušenosti, stále co nejvíce přizpůsobovali potřebám našich klientů a rozšiřovali ji o možnosti financování udržitelnější spotřeby a ekologičtějších řešení bydlení i mobility.

Jaké jsou silné stránky vaší banky? V čem jste opravdu dobří?
Naší parketou jsou beze sporu spotřebitelské úvěry. Jak již bylo zmíněno, máme v nich opravdu dlouholetou zkušenost. Ale věříme, že se nám povedlo dát zajímavý rozměr například našemu spořicímu účtu, nebo i samotnému jednoduchému procesu sjednání produktů, stejně jako uživatelsky přívětivé správě financí v internetovém bankovnictví a mobilní aplikaci. Kromě kvalitních produktů je to také individuální přístup k obchodním případům poradců. Řadu věcí dokážeme spolu s poradci dovysvětlit a případ, který třeba na začátku vypadá jako nefinancovatelný, úspěšně odfinancovat. Hodně nám záleží na vztazích s centrálou a s poradci Partners, proto je rádi osobně navštěvujeme a setkáváme se s nimi při neformální akcích, jako jsou například „Snídaně s Hello bank!“

Vrátíme-li se ještě k úvěrům, tak oproti jiným bankám poskytujeme nadstandardní výši jistiny i dobu splatnosti a vysoké DSTI. Poradci mají také možnost zvolit si proces sjednání Hello půjčky tak, jak jim vyhovuje – řešit ho kompletně sami nebo ho naopak nechat zcela na nás. Provizi to přitom nijak neovlivňuje. A klienti mohou vše zvládnout on-line včetně veškeré dokumentace a jejích podpisů, které proběhnou formou SMS.

Na koho se poradci mohou obracet, když budou potřebovat pomoci?
Pokud bude poradce potřebovat jakoukoli předběžnou konzultaci ke svému případu, poradit, nebo řešit všechny případně požadavky klienta vůči naší bance, domluvit si školení pro svoji skupinu apod., může se obrátit mě jako Key Account Managera pro spolupráci s Partners.

Chystáte nějaké speciální akce – jak pro klienty, tak pro poradce
Ano, v současné době máme připravené speciální poděkování pro klienty, kteří úspěšně zažádali o Hello půjčku a byla jim schválená. Jako bonus získají asistenční službu Hello Asistence na rok zdarma. Často také klienty odměňujeme za schválený úvěr dalším benefitem, například voucherem do Alza.cz v hodnotě 1 000 korun a podobně. 

Pro poradce pak máme zvýhodněné produkty v rámci programu Hello partner, včetně plné provize.

Lenka Nekvapilová
Key Account Manager
tel: 731 428 801
e-mail: Lenka.Nekvapilova@hellobank.cz

 

Komerční článek

5

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: