UniCredit Bank nabízí nejvýhodnější hypotéku na trhu

8. 10. 2019 | Vstoupit do diskuze

Hypotékám v UniCredit Bank se daří, za letošních prvních 6 měsíců jich banka poskytla o 60 % více, než tomu bylo v loňském roce. A to i navzdory faktu, že zájem Čechů o hypotéky na tuzemském bankovním trhu ve stejném období poklesl o 19 %. „Výhodný jednotný úrok platný pro všechny fixace a také individuální posouzení potřeb klienta – to jsou hlavní důvody, proč jsme v tomto segmentu úspěšní“, podotýká Dalibor Mička, manažer hypoték v UniCredit Bank.

UniCredit Bank nabízí nejvýhodnější hypotéku na trhu

Stoupli jste o 60 % a šli jste tak proti vývoji trhu, který poklesl o 19 %. Čím si to vysvětlujete?

Klienty k nám lákaly výhodné podmínky a nízké úroky hypoték. Náš přístup „vše za cenu jedné“ navíc umožňuje úročit stejně různé doby fixace a je tak výhradně na preferenci klienta, jakou fixaci si zvolí. Tato nabídka platí nejen pro nové hypotéky, ale i pro refinancování stávajících, které umíme až 24 měsíců dopředu.

To, že nabízíme výhodný produkt, potvrzuje i fakt, že podle odborného média Finparada.cz nabízíme v současnosti nejvýhodnější podmínky pro hypotéky na trhu.

Zvýšení zájmu pomohl i plynulejší proces vyřízení žádosti. Velmi intenzivně se věnujeme úpravám, které mají za cíl zjednodušit a zrychlit zpracování hypotéky v naší bance. Tři čtvrtiny žádostí mají smlouvu připravenou do 5 dnů od předání kompletních podkladů. Nejčastěji nám pak zpracování hypotéky až do finální smlouvy trvá 2,4 dne.

Jaký očekáváte další vývoj v oblasti hypotečních úvěrů?

Vždy říkám, že jakékoli pokusy o odhad vývoje úrokových sazeb jsou jako věštění z křišťálové koule. A vývoj posledních týdnů to opět potvrzuje. Od začátku roku sazby postupně rostly a všechny „zaručené“ odhady se shodovaly v tom, že hypotéky na konci roku budou atakovat hranici 3 %. Nyní to spíše vypadá na atak hranice 2%.

Pokud jde o vývoj hypotečního trhu, kromě notoricky známých dopadů regulace v oblasti posuzování bonity a vysokých cen nemovitostí, bude pro celý trh velmi důležité, jak dopadne aktuálně probíhající diskuze na téma předčasných splátek.

Chystáte pro klienty v oblasti hypoték nějaké zajímavé novinky?

Jsme silná banka s přeshraniční působností, což nám přináší řadu pozitivních zkušeností a umožňuje přistupovat k potřebám klientů individuálně. Vztah s klientem a osobní přístup k jeho potřebám je pro nás důležitý.

Nadále se budeme zabývat zjednodušením a zrychlením procesu zpracování tak, abychom byli schopni našim partnerům čas zpracování hypotéky garantovat. Pro zvýšení transparentnosti našeho procesu jsme zavedli       e-mailové a SMS notifikace, které naše partnery online informují, kde se právě jejich žádost nachází.

Jaké další produkty a služby patří mezi nejoblíbenější?

Určitě bych zmínil běžný účet U konto, který si klienti mohou zřídit a spravovat on-line a zcela zdarma. Výběry ze všech tuzemských i zahraničních bankomatů mají bezplatně, stejně jako veškeré on-line transakce. Stačí mít na účtu měsíční kreditní obrat alespoň 12 tisíc korun.

Klienti si chválí i naši PRESTO Půjčku, u které jsme v létě snížili úrokovou sazbu. Půjčka je flexibilní – zájemce si sám zvolí datum splácení, výši splátky a v průběhu plnění má možnost ji až pětkrát odložit.

Z novinek z nedávné doby bych zmínil spuštění Apple Pay. S tou si mohou naši klienti, vlastnící chytré zařízení od firmy Apple, nahrát kartu do digitální peněženky a díky tomu mohou pohodlně a bezpečně platit v obchodech, na internetu i vybírat hotovost z bankomatů s bezkontaktní technologií.

Děkujeme za rozhovor.

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: