Portfolio produktů životního pojištění se rozrůstá

6. 9. 2019 | Vstoupit do diskuze

V květnu se rozrostlo portfolio produktů životního pojištění společnosti Partners o „staronového“ partnera – Českou podnikatelskou pojišťovnu, a.s., Vienna Insurance Group (ČPP). O cestě k obnovení partnerství, i o exkluzivním produktu Maximum (R)Evolution Plus jsme si povídali s ředitelem úseku externího obchodu ČPP, panem Janem Křehlíkem.

Portfolio produktů životního pojištění se rozrůstá

Povězte nám prosím, co vedlo k vašemu návratu do portfolia v oblasti životního pojištění?
Dlouhodobě jsme usilovali o to, být opět v portfoliu společnosti Partners, coby preferovaná pojišťovna. Naše úsilí jsme věnovali nejen posilování obchodních vztahů v rámci setkávání nad neživotními produkty, kde se nám velmi dařilo a stále daří, ale také vývoji produktu životního pojištění. Smyslem bylo být připraveni na obnovení spolupráce a nabídnout konkurenceschopné řešení životního pojištění pro klienty Partners.

Tím máte na mysli produkt Maximum (R)Evolution Plus?
Přesně tak. Jedná se o produkt IŽP, který umožňuje potlačení investiční složky a nabízí širokou pojistnou ochranu životních rizik, ale také některá neživotní rizika.

Proč právě IŽP?
Jednalo se o požadavek vedení Partners, který pro nás nebylo těžké splnit. Produkt byl průběžně inovován a připraven pro klienty. To dobré z dřívějších verzí jsme ponechali a hodně věcí jsme vylepšili. Také sazby se mírně snížily, a tak je řešení od ČPP v mnoha případech více než konkurenceschopné. Některé prvky dokonce jinde na trhu nenajdete.

Mohl byste uvést alespoň jeden z nich?
Můj oblíbený je „Úraz Plus“. Vztahuje se na všechna úrazová rizika a obsahuje plnění běžných úrazů, ale i těch, které nesplňují definici úrazového děje. To o čem mluvím, jistě dobře znají poradci, kteří již museli s klientem někdy řešit zamítnutí pojistné události právě z tohoto důvodu. Zdvihání břemene, náhlé píchnutí v koleni, seskok ze žebříku… to vše a mnoho dalšího se s „úrazem plus“ běžně plní.

A jde pojištění Maximum (R)Evolution Plus sjednat prostřednictvím FIPu?
V dohledné době to bude možné. Nyní nastavujeme technické řešení, které to umožní. Do té doby je poradcům k dispozici kalkulačka SUS, ve které je modelace smlouvy i její sjednání jednoduché a intuitivní. Je potřeba mít do této kalkulačky pouze vytvořený přístup. To obratem komukoliv zajistí Key account manager, který pečuje o Partners.

Jaký typ klienta u Vás „vychází dobře“? Kdo je Vaší cílovou skupinou?
Jsem si jistý, že nabízíme pojištění, které má velmi široké spektrum potenciálních klientů. Není to jen o ceně. Důležité je, co klient za své peníze dostane. A zde se rozhodně nemáme za co stydět. Ptáte-li se ale, zda víme, kdo u nás vychází opravdu dobře, tak jsou to například děti, nebo lidé ve vyšší rizikové skupině. Také i lidé starší…

Samotnou kapitolou je pak posuzování zdravotního stavu klientů. Občas slýchám, že jsme poměrně benevolentní. To si však musí poradce vyzkoušet sám. K dispozici má možnost rychlého předocenění klienta. Rychlost zpracování je vlastnost, kde jsme obecně velmi silní. Ať už se jedná o taxaci, změny, výplatu plnění…to vše v ČPP výborně funguje. Samozřejmostí je pak on-line komunikace.

Co dalšího se připravuje? Na co se můžeme těšit?
Velký balík novinek vypustíme pravděpodobně v listopadu 2019. A protože chceme být ti, co posouvají trh dopředu, chystáme skutečně zajímavé inovace. Další novinky spustíme v neživotním pojištění, kde bychom chtěli výrazně posílit hlavně v oblasti pojištění vozidel.

Děkuji Vám za rozhovor a ještě se zeptám, co byste chtěl našim čtenářům říci na závěr?
ČPP je pojišťovna, která stála po boku Partners od samého počátku. Přál bych si, abychom v životním pojištění navázali tam, kde jsme byli v roce 2016 a dále vzájemnou spolupráci ještě prohloubili. Cesta k tomuto cíli je otevřená. Nezapomeňme však, že je před námi ještě kousek léta, které by, alespoň z části, mělo posloužit relaxaci a odpočinku. Přeji tedy všem, aby si ve zdraví užili zbývající teplé dny.

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: