Příležitost pro byznys: pojištění pro ženy

Lada Kičmerová | 13. 9. 2012 | Vstoupit do diskuze

Jak využít posledních měsíců před sjednocením pojistných sazeb žen a můžů? Jaké podklady máte k dispozici, abyste mohli rozjet servis i byznys u nových klientů? To se dozvíte od Michaely HORÁKOVÉ, specialistky kampaní divize distribuce.

Neustále se mluví o zdražování životního pojištění pro ženy. Proč k němu dochází?

Ženy mívaly vždy levnější pojištění, jelikož se dožívají vyššího věku a nestává se jim tolik úrazů. Nižší sazby žen však považuje Soudní dvůr EU za diskriminační, proto rozhodl o sjednocení sazeb pro obě pohlaví. Pokud si žena sjedná novou smlouvu nebo rozšíří pojistnou ochranu v již existující smlouvě po 20.12.2012, zaplatí na pojistném o desítky procent více než dnes. U smluv uzavřených či upravených do 20.12.2012 zůstanou stávající výhodné podmínky.

 

Ukázka letáku pro servisní kampaň divize distribuce na klientky Partners.

Mohu nějak využít legislativní změnu pro svůj byznys?

Určitě! Rozhodnutí EU vnímejte jako výbornou obchodní příležitost. Současné levnější sazby jsou jak skvělým lákadlem pro nové klientky, tak vhodnou záminkou pro oslovení stávajících klientek a provedení servisu. Současně můžete získat i nová doporučení či nové spolupracovníky.

Jak postupovat při sjednávání nových smluv a úpravě smluv stávajících?

Nové smlouvy se sjednávají standardním způsobem, jen je potřeba si ohlídat termíny. Sjednávání navýšení pojistné částky se liší u každé z pojišťoven. Jednotlivé postupy naleznete v Prometeovi v sekci Nástěnka dokumentů – Úsek distribuce – Kampaně – Ženy 2012. S některými pojišťovnami ještě probíhají jednání, podklady k těmto pojišťovnám dodáme v nejbližších dnech.

Jaké podklady jsou pro kampaň na ženy k dispozici?

Kromě výše uvedeného jsme v Prometeovi připravili i seznamy klientů/klientek s platnou smlouvou, na kterých je alespoň jedna žena, podle kterého mohou volat (Prometeus - Sestavy - Byznys seznamy). K dané problematice proběhne také mimořádné vysílání Partners WebTV s Petrem Mášou v úterý 18.9.2012 ve 12:30.

Marketingové materiály jsou ke stažení v adresáři Marketing na nástěnce dokumentů v Prometeovi. Zejména můžete využít A4 leták pro klienty shrnující informace o chystaných změnách a řešení Partners. Případné dotazy ke kalkulacím, formulářům apod. jim zodpoví obchodní partneři na svých help linkách.

 

Leták A4, který můžete použít ke komunikaci legislativních změn na klienty.

Dále bude v příštím týdnu spuštěna speciální webová stránka shrnující změny v oblasti pojištění žen, která obsahuje také kalkulátor úspor a soutěž o mobilní telefony Nokia Lumia 800. Web najdete již nyní na této adrese: zeny2012.partners.cz

Je něco, na co si je třeba dát pozor?

NESTAČÍ PODEPSAT SMLOUVU DO 20.12.2012! V tento den již musí být v pojišťovně akceptovány nové smlouvy a úpravy stávajících smluv. Termíny u každé z pojišťoven naleznete v Prometeovi v úseku distribuce. V Partners musí být smlouvy cca o týden dříve!

75

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: