Investiční FRESH #26: Krátkodobé investice vs. dluhopisové fondy. Kdo s koho?

15. 9. 2023 | Vstoupit do diskuze

Fondům krátkodobých investic hraje do karet, že ČNB delší dobu udržuje dvoutýdenní 7% repo sazbu. Nicméně tato politika nebude trvat donekonečna, v určitou chvíli ČNB sazbu výrazně sníží. Proto je nyní skvělá doba se z nich přesunout do fondů dluhopisových. Všechno ale má svá pravidla! Takový krok dává smysl za předpokladu, že investorův horizont činí alespoň 2, nebo spíše 3 roky a více. Pak jde o dobré rozhodnutí, protože dluhopisové fondy mají po velice dlouhé době zajímavý výnosový potenciál.

Podcastem tradičně provázejí:

Martin Tománek: Martin se podílí na řízení fondu kvalifikovaných investorů. Aktivně se věnuje školení, pořádá semináře zaměřené na investice a vývoj světové ekonomiky.

Martin Mašát: Martin dohlíží nad investičním procesem a obchodováním s cennými papíry. Úzce spolupracuje s finančními analytiky a v médiích pravidelně komentuje situaci na trzích.

Marcel Vanduch: Marcel se věnuje stavbě a prezentaci investičních portfolií pro bonitní klientelu, analýze investičních produktů, školení poradenské sítě a pořádání investičních seminářů.

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: