V dobrém i zlém, takové je skutečné životní partnerství

Zuzana Fendrychová | 30. 8. 2023 | Vstoupit do diskuze

Když v polovině srpna přišlo na marketingové oddělení psaní od klientky, která nedá dopustit na služby svých poradců Karla Caldra a Barbory Kovacsové z českobudějovické VIP kanceláře, chvíli jsem nevěřila vlastním očím. Není v této době zrovna zvykem chválit. Tím méně služby, které někteří využívají spíše z nutnosti, ne proto, že jim mohou ulehčit a zpříjemnit život. Proto velmi rádi sdílíme se svolením rodiny Padevětových její příběh potvrzující, že pokud se finanční poradentství dělá opravdu poctivě a srdcem, lidé to umí ocenit.

V dobrém i zlém, takové je skutečné životní partnerství

Kdy většinou lidé přemýšlejí o tom, že potřebují finanční radu? Když řeší nějakou zásadní životní změnu. Tak to bylo i v případě rodiny Šárky Padevětové. „Prioritou pro nás bylo, abychom nebyli na holičkách při nepřízních osudu (a že jich život nabízí) a zabezpečili tenkrát ještě nenarozeného syna. Poradci nám vybrali produkty přímo na míru a vše nám vysvětlili, neboť světu financí rozumíme velmi základně. Investujeme, jsme pojištěni a posíláme peníze na účet syna. Každý měsíc posíláme, co můžeme, a peníze můžeme odněkud i vybrat. Mohla jsem si i částky upravit vzhledem k výraznému poklesu příjmu v době mateřské,“ vzpomíná na první kroky, které díky svým poradcům s manželem učinili. A jedním dechem na jejich adresu dodává: „Ač jsem firmu Partners znala a věděla, že patří mezi špičky v tomto oboru, byla jsem skeptická. Už ve dveřích se ale člověk cítil a cítí vítaný. Povídali jsme si nejen o financích, ale i o dalších osobních věcech, kdy mi paní Kovacsová dokonce pomohla sehnat lékaře, když mě jako těhotnou nikdo nechtěl. Postupem času vidím, jak se skvěle doplňují a řeší podobné věci jako my. Povídání o financích asi nikdy nebude moje hobby, ale na schůzky s našimi poradci se vždy těším.“

Dobré vztahy s klienty se stále řídí a řídit budou jednoduchými pravidly, jak potvrzuje poradce Karel Caldr: „Myslím si, že být férový a vlídný je v podstatě snad automatické, navíc v naší práci je podle mě nutné fungovat na principu win-win, kdy my i klient musí být naprosto přesvědčený, že společná spolupráce je to nejlepší, co pro své peníze může udělat. A samozřejmě, pokud si společně dáme rádi kávu a popovídáme si o všem možném, je to to nejlepší, co se může stát.“ S tím souhlasí i Barbora Kovacsová: „Za mě platí to samé, co v osobním životě – být upřímný, férový a chtít lidem opravdu pomoct, protože klient pozná, když vám na něm záleží, nebo chcete jen udělat byznys.“

Nenechat klienta na holičkách  

„Syn si popálil ruku o rozpálený olej. Skončili jsme na pohotovosti a po pár dnech jsem kontaktovala paní Kovacsovou, jak v téhle situaci postupovat. S její pomocí mi během tří dnů pojišťovna poslala dopis o likvidaci a částce, kterou nám vyplatí, a další den byly peníze na úctě. V této nešťastné situaci to byla opravdu veliká pomoc,“ vzpomíná na nepříjemné okolnosti paní Padevětová. Nyní s poradci rodina řeší budoucí vlastní bydlení i finanční zajištění na zbytek života.

„Oceňujeme jejich profesionalitu a ochotu pomoci. Nechtějí na vás vydělávat peníze, ale chtějí vám usnadnit život a poradit. V dnešním světě je tolik informací, že je skvělé mít po ruce odborníky, kteří financím rozumí a mohu v ně mít naprostou důvěru,“ svěřuje se ještě spokojená klientka.

„Možná lidé začínají mít více důvěru ve finanční poradenství jako obor. A asi nejvíc potěšující je, když nám rodiče předávají své již dospělé děti, abychom se o ně starali,“ doplňuje Barbora. „Nevím, jestli v současné době nás – finanční poradce – veřejnost více vyhledává, ale mám pocit, pokud svou práci poradce pořád dělá poctivě a dobře, tak to každý klient velmi ocení. A výsledkem je právě správná, kvalitní a úspěšná dlouhodobá spolupráce,“ zakončuje Karel. 

Mimochodem, Karel a Barbora jsou parťáci nejen v profesní rovině a jejich partnerská pohoda se odráží i v práci. „Jsem ráda, že mě můj život nasměroval až do kanceláře Karla Caldra, protože když vás práce baví, tak to jde samo. A bez něho by mě to nebavilo. Ale o to víc trpím doma, protože jako životní partner je dost náročný. A teď mi radí, ať napíšu, že on to má stejně, že trpí jako zvíře,“ dodává s úsměvem značícím, že to nemyslí zcela vážně, Barbora. :)  

Děkujeme Šárce Padevětové za sdílení zkušeností a rodinné fotografie a přejeme jí, aby cesta k vlastnímu bydlení byla co nejkratší. A Karlovi a Barboře přejeme, ať se stále skvěle doplňují v kanceláři i doma.

  

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: