Nejaktivnější lektor Partners finanční gramotnosti 2022

Zuzana Fendrychová | 4. 9. 2023 | Vstoupit do diskuze

Zuzana Hyblerová vloni více než každý druhý týden trávila s Partners finanční gramotností, odškolila totiž celkem 32 lekcí a právem jí patří titul Nejaktivnější lektorky za rok 2022. Podle jejích slov bychom se měli starat jak o peníze, tak o štěstí. Protože v životě zkrátka všechno souvisí se vším.

Nejaktivnější lektor Partners finanční gramotnosti 2022

Už nedávno jsme vás na webu představili jako nejúspěšnější lektorku minulého roku s 32 odškolenými lekcemi. Kolik už jich máte za sebou letos?

Letos jich mám jen 26, tak uvidíme, jestli se mi na podzim ještě podaří oslovit nějaké školy v okolí a dohnat svůj rekord. Vyhlášení na konferenci bylo příjemné. 😊  

 

Doba si říká o to, abychom lidi učili finanční odpovědnosti. Sledujete zejména v posledních dvou letech, že se veřejnosti tímto směrem chce posouvat?

Ano. Doba je velmi hektická, valí se na nás spousta informací, na trhu stále přibývají nové možnosti. A už to opravdu není v silách jednotlivce, aby se v tom vyznal, zorientoval a dobře se rozhodnul. Myslím, že hodně lidí už vnímá naši službu jako velmi potřebnou a prospěšnou.

 

Zmínila jste, že sníte o filmu na téma finanční gramotnost – co by mělo být jeho obsahem a komu by měl být určen?

Tím, že zatím jen sním, tak jsou představy různé. Peníze nás provázejí celým životem, jsou potřeba od narození až do smrti. Měli bychom se o ně starat stejně, jako o své zdraví. A stejně tak bychom se měli starat o své štěstí. Protože věřím, že všechno souvisí se vším, mohlo by se vše filmem prolínat. Každopádně by to měl být rodinný film, aby si své odnesli všichni - děti i jejich rodiče či prarodiče. 

V jaké věkové či zájmové skupině sledujete, že mají vaše lekce Partners finanční gramotnosti největší dopad?

Školím většinou v devátých třídách základních škol a letos jsme se účastnili projektu Souboj škol, který byl pro 3. ročníky SŠ. A musím říct, že znalosti dětí byly hodně podobné, jen ti starší už měli s penězi více zkušeností. Ať už s jejich vyděláváním či utrácením. Tím pro ně bylo školení uchopitelnější. Jinak pozitivní dopady snad mají školení na všechny žáky i na přihlížející učitele.

  

Jaké odezvě se těší projekt Partners finanční gramotnost především na školách? Ptají se děti, mají o téma zájem?
Zájem je hlavně ze strany rodičů a učitelů. U dětí někdy nevím, jestli opravdu mají ze školení takovou radost díky tématu anebo díky tomu, že lekce se mnou je místo hodiny fyziky.
😊 Samozřejmě, že se najdou zapálení jedinci, kteří mají ruku nad hlavou půlku "přednášky“ a stále se na něco ptají, ale i tací, kteří dělají, že se jich to netýká a že to nepotřebují. Dostávám ale hezké zpětné vazby, že se dětem finanční gramotnosti líbila a že doma zkouší aplikovat pravidlo 10-20-30-40. Tak to vždy zahřeje.  

Byla jsem na konferenci. Co nejzajímavějšího z programu ve vás stále zůstává?

Čím začít? Líbil se mi souhrn všech vychytávek, které bude umět aplikace Partners Banky, rozhovor s Erikem a Václavem, možnost zeptat se Partnerů společnosti na vše, co chceme, moderátor Jakub Prachař, raut a samozřejmě moje ocenění a ocenění našeho Marketu v Turnově. A celkově téma zrcadlo s kapesním zrcátkem bylo hodně povedené! Jsem vděčná, že se můžu takových akcí účastnit.

Držíme Zuzaně pěsti, ať se jí letos povede opět posunout osobní rekord v počtu odškolených lekcí.

Více informací k projektu Partners finanční gramotnost najdete ZDE.

 

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: