Headhunter roku 2022

Zuzana Fendrychová | 25. 9. 2023 | Vstoupit do diskuze

Personalistika se mně, laikovi mnohdy jeví jako nekonečný proces vyžadující hlubší vhled do lidských duší. Přiznám se, nebyla bych v tom dobrá. Proto závidím Joanně Bilanové, že v lidech dokáže číst a poznat, zda budou ve své budoucí práci dobří. A to jí na výroční konferenci vyneslo titul Headhunter roku 2022.

Headhunter roku 2022

Dokázala jste získat 50 nových lidí. Prozraďte, jak se vám to povedlo a co funguje při náboru dnes nejlépe?

Já věřím, že to, co dneska funguje, je to, co fungovalo i 10 let zpět. Za A potkat se a oslovit skvělou příležitostí dostatečný počet lidí. A za B mít možnost jim ukázat, že to, co říkáme, je realita a funguje to. Takže za mě ta druhá klíčová věc je prostředí, kam lidé můžou patřit, a čeho můžou být součástí. Obě tyhle věci bych nikdy nedokázala vytvořit sama, takže vnímám, že tohle je výsledek, na kterém makáme v týmu spolu!  

Lidé vždy slyšeli na solidní ohodnocení za svou práci, platí to stále? Nebo už se doba posunula a zájemci preferují jiné hodnoty jako např. možnost řízení času dle svých představ, práci z domova apod.?

Těžko říct, myslím, že peníze jsou zcela klíčové a je potřeba mít super propozici, ale vnímám, že zvláště u mladých lidí je zásadní na začátku si získat nejen jejich racio, ale i srdce, jak říkal Tomáš Baťa. Ať chcete, nebo ne, lidé dneska chtějí být součástí, chtějí mít možnost být v inspirativním a podporujícím kolektivu, mít práci, kde je ostatní pochválí a jejich práce je oceněná nejen penězi, ale i uznáním. To vše samozřejmě dobře zaplacené, ale vnímám, že u nás jsou peníze výsledkem vždy jen dobře odvedené práce, takže ty věci jdou ruku v ruce. 😊

Dáváte při hledání nových kolegů přednost nějaké konkrétní skupině, resp. lidem s určitými vlastnostmi pro finanční obor?

Myslím, že striktně ne, ale samozřejmě určité charakteristiky úspěšných lidí se u nás opakují. Například sport, tam si lidé vytvoří často skvělé základy pro podnikání - vytrvalost, bolest, prohry, ale i úspěchy. To vše pak na cestě u nás musí zvládnout. 

Potvrdila vám praxe, že je nutné pro práci finančního poradce ekonomické vzdělání? Anebo jde jen o určitou výhodu na začátku?

U nás zatím ne. Ale jako výhodu vnímám na začátku povědomí okolí o tom, že když člověk finance studuje, tak pak pro ně není překvapením, že i ve financích začíná pracovat. :) 

Pracovat ve financích nemusí být pro každého, kdo se pro to nakonec rozhodne, přímo vysněná práce. Ale ti, kdo u ní zůstanou, nakonec jsou spokojeni a nechtějí měnit. Co konkrétně vás u této práce drží?

Víte, já moc nevěřím na to, že je potřeba hledat vysněnou práci, ale je skvělé mít možnost si realizovat sny, skrze nebo díky své práci. A to je pak důvod, proč je vysněná, protože vám přinesla možnosti, po kterých jste toužili. A proto, i když je spousty věcí, které rozhodně rádi nemáte (já to tak mám do teď), stejně je zvládnete udělat, protože víte, že je to zase krůček dopředu.  

Pro mě osobně jsou a vždy byli důležití lidé, které ve firmě mám. I když mě samozřejmě někdy štvou (řečeno s nadsázkou 😊), tak jen díky sobě navzájem jsme tam, kde jsme. Takže si obrovsky vážím důvěry, kterou mi dali, a samozřejmě i tohle je velký motor pro mě nezastavit a opravdu být každý den o něco lepší než včera.  

Prozradíte na závěr, co nejzajímavějšího z výroční konference ve vás stále rezonuje?

Téma ZRDCADLO SOBĚ – uvědomění, že náš byznys, náš život je odrazem našich lepších nebo horších rozhodnutí. A je třeba se s tím poprat, pracovat na tom, aby se vám ten odraz opravdu líbil.

Děkujeme za inspirativní rozhovor a držíme pěsti, ať se povede i v dalších měsících najít ty správné lidi, kteří budou chtít měnit svět osobních financí.  

 

 

 

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: