Nový IT lídr v projektu Partners Banky: Na pozici CIO přichází Jiří Charousek

Tereza Píchalová | 3. 5. 2023 | Vstoupit do diskuze

Do projektu Partners Banky přichází na pozici CIO (Chief Information Officer) Jiří Charousek, který se zároveň stane členem představenstva banky. Jde o nově vytvořené místo, na pozici CTO (Chief Technology Officer) zůstává i nadále Jiří Raška.

Nový IT lídr v projektu Partners Banky: Na pozici CIO přichází Jiří Charousek

„Posilujeme zastoupení IT profesí v představenstvu budoucí banky, což odpovídá jejich významu v našem projektu. Většina zaměstnanců a spolupracovníků budoucí banky je již dnes představována IT profesemi,“ vysvětluje potřebu rozšířit IT tým Marek Ditz, lídr projektu Partners Banky. Na stavbě banky aktuálně pracuje 180 lidí a 150 z nich působí na různých pozicích v IT. Kromě toho by měl nový CIO umožnit lepší spolupráci a provázání s ostatními týmy finanční skupiny Partners. 

 

Jiří Charousek přichází do Partners z České spořitelny. V této společnosti působil od roku 1998, během 24 let zastával různé IT pozice a vypracoval se přes CEO dceřiné IT společnosti až na CTO (Chief Technology Officer) banky. Na této pozici se coby lídr zaměřoval na technologickou oblast, cloud, bezpečnost, digitalizaci, automatizaci a transformaci-tranzici banky do agilního fungování. V projektu banky bude mít odpovědnost zejména za technologické řízení a koordinaci projektu napříč celou skupinou a bude zastávat hlavní vývojovou a provozní roli od vývoje až po produkci. 

Při řízení týmu klade velký důraz na hodnotový systém. „Nejen v práci je pro mě důležité vidět smysluplnost činnosti a progres týmu. Proto je mojí hlavní prioritou dát plnou podporu svým kolegům a umožnit jim dělat svoji práci co nejlépe, dávat jim dostatečnou odpovědnost, podporovat jejich motivaci a propojovat je s firemní vizí i hodnotami.“

 

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: