Pořad V EXEKUCI na obrazovkách České televize

2. 3. 2023 | Vstoupit do diskuze

Česká televize odvysílala 1. března na programu ČT1 premiérový díl šestidílného dokumentárního cyklu „V EXEKUCI“. Na jeho výrobě se podílí Institut předlužení, s nímž Partners dlouhodobě spolupracují. Pořad poběží každou středu večer do 5. dubna 2023.

Pořad V EXEKUCI na obrazovkách České televize

Příprava seriálu zabrala tvůrcům z Institutu předlužení a ČT intenzivních 2,5 roku od námětu po samotnou realizaci. Režie se ujala Bára Chalupová (V síti) a Ivana Pauerová (Šmejdi). Autoři se skrytou kamerou nakouknou do nebankovních společností, oddlužovacích společností i exekutorských úřadů.

„Od seriálu si slibujeme další tlak na systémové změny, motivaci předlužených lidí k řešení i další aktivizaci klíčových aktérů, například obcí,“ vzkazuje Radek Hábl, zakladatel a ředitel Institutu prevence a řešení předlužení. 

Dokument odhaluje absurdnosti, systémové nedostatky i šmejdské praktiky a nabourává mýty o tom, že v exekucích jsou hlavně ti, co si „půjčili na Vánoce“. Zároveň ukazuje cestu z dluhů na čtyřech reálných příbězích.

Pořad bude k dispozici také v online archivu iVysílání ČT.

 

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: