Partners Bond Opportunity a Partners 7 Stars dech neztrácejí

6. 4. 2022 | Vstoupit do diskuze

První čtvrtletí roku 2022 bylo hlavně díky konfliktu na Ukrajině pro akciové investory smutným obdobím. Partners 7 Stars však dokázal peníze klientů zhodnotit, a to o +0,1 %. Agónie provázela i konzervativní dluhopisové fondy, náš Partners Bond Opportunity přesto zůstává stabilní.

Partners Bond Opportunity a Partners 7 Stars dech neztrácejí

Výprodej českých dluhopisů a propad ruských korporátních dluhopisů i letos prodlužují agónii konzervativních dluhopisových fondů. Ty klesaly v prvním čtvrtletí rychlostí od cca 2 do 4 %. „Cesta, kterou jsme se vyhnuli korekci a která přinesla našim klientům kladné zhodnocení, byla v investování do protiinflačních dluhopisů a dluhopisů s pohyblivým kupónem," říká portfolio manažer Martin Mašát.

Fondu se daří dlouhodobě a každý rok tak hodnota majetku klientů roste. Fond je také stále bez vstupních poplatků, což investorům dává další náskok. A co víc, rostoucí sazby ze strany ČNB jsou příslibem budoucího výnosu kolem 5 %.

Pro akciové investory bylo první čtvrtletí roku 2022 hlavně kvůli konfliktu na Ukrajině smutným obdobím. Například americké akcie (S&P 500) jsou níže o -5 %, technologický NASDAQ spadl o -9 % a evropské akcie (EUSX50) klesly o -8 %. O to víc vynikne výkonnost akciového fondu Partners 7 Stars, který peníze klientů dokázal dokonce zhodnotit, a to o +0,1 %. Ukazuje se, že aktivní správa je v obdobích turbulencí nesmírně důležitá a má svoji hodnotu.

Fond Partners 7 Stars jen potvrzuje svoji dlouhodobě vynikající výkonnost a patří ke špičce korunových globálních akciových fondů.

7

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: