VIDEO: Záznam první virtuálního pátku s Kooperativou

16. 6. 2021 | Vstoupit do diskuze

Před dvěma týdny jsme zahájili seriál pátečních videosetkání s obchodními partnery. Prvními hosty byli kolegové a kolegyně z Kooperativy, kteří se zaměřili na své životní pojištění NA PŘÁNÍ.

VIDEO: Záznam první virtuálního pátku s Kooperativou

Úvodní slovo si vzal Libor Mánek – zástupce ředitele externího obchodu Kooperativy, produktovou částí vás provedla metodička životního pojištění Klára Nováková a ukázku kalkulačky a možnosti sjednání nastínila Lucka Kutílková.

Během prezentace zazněla řada otázek. Díky za vaši aktivitu a zvědavost. Na některé dotazy se už bohužel z časových důvodů nedostalo, proto se je kolegové z Kooperativy rozhodli zodpovědět písemně. Odpovědi najdete níže:

Q&A: 

Přebíráte čekací doby?
Čekací doby převádíme pouze z PS Kooperativy.

Máte stejné ceny pojištění pro interní a externí obchod?
Ano, cena je stejná.

Může být Kooperativou přezkoumáno rozhodnutí OSSZ o invaliditě?
Vždy vyžadujeme posudek o invaliditě z ČSSZ. Pokud je sjednána invalidita formou důchodu, každý rok vyžadujeme přezkoumání, zda je klient stále v nějakém stupni invalidity. Pojištěný je zároveň povinen nám bez zbytečného odkladu oznámit každé snížení stupně své invalidity, nebo její zánik.

Jak je rychlé předocenění?
Do pěti pracovních dnů, někdy i dříve, pokud je vše potřebné doloženo.

Jak je to s přiznáním invalidity?
Invalidita je vázána na přiznání stupně invalidity, ne na diagnózu. Diagnóza může nastat klidně měsíc po počátku pojištění.

Do jaké pojistné částky u pracovní neschopnosti zaměstnance i OSVČ plníte bez zkoumání výše příjmů?
Částka bez zkoumání příjmů za PN je do 650,-, od 650 – 1.000,- vyžadujeme čestné prohlášení o příjmu a od 1.000, do - 3.000,- vyžadujeme potvrzení příjmů.

Pokud budu do smlouvy přidávat po nějakém čas další a dojde znovu ke zkoumání zdravotního stavu, může se stát, že na základě zhoršení stavu dáte klientovi do výluk i rizika, která jste v minulosti přijali?
Pokud budete přidávat rizika, které na PS nebyly nebo navyšovat PČ, pak můžeme z důvodu špatného zdravotního stavu dát přirážku nebo výluku právě na nově sjednaná rizika nebo na navýšené PČ. Stávající PČ a rizika zůstávají beze změny.

Plníte v případě pojištění bez zdrav. dotazníku například pracovní neschopenku, když se s tím klient léčil v průběhu 5 let zpět? Je to zkoumáno, nebo je to jedno a vyplníte i přesto?
Pokud není ukončeno léčení do 5 let před počátkem pojištění, bude dané onemocnění ve výlukách. 

V souvislosti s pracovní neschopností a těhotenstvím, je nějaká doplňující podmínka pro přiznání plnění?
Musí to mít zdravotní důvod neboli konkrétní diagnózu. Pojistné plnění je pak vypláceno za max. 30 dní.

Dá se porovnat zhruba odlišnost (výhody) FLEXI vs. Na přání?
Každý produkt má svoje výhody. Pokud budete mít zájem, můžeme se domluvit na školení zaměřené na porovnání produktu FLEXI a NA PŘÁNÍ.

Výpověď originál tiskopis nepotřebujete, když ho nahraji do KNZ?
Pokud nahrajete klientem podepsanou výpověď do KNZ, pak výpověď zpracujeme a nečekáme na originál.

V minulosti platilo, že podepsanou naskenovanou výpověď v elektronické podobě mohl poslat pouze klient ze svého emailu. Nyní tedy podepsanou a naskenovanou výpověď můžeme předat my buď v KNZ nebo na email podatelna@koop.cz.
Klient může výpověď zaslat ze svého emailu na info@koop.cz. Tento email slouží pouze pro klienty. Vy, jako poradce, můžete výpověď naskenovat přes KNZ k dané PS pro urychlení procesu.

Pokud by klient ukončil Flexi a sjednal Na přání, mohou mu přejít čekací doby?
Ano, čekací doby převádíme v rámci celého kmene Kooperativy. 

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: