Partners a Heroine: 2,2 milionu pro rodiče samoživitele

9. 3. 2021 | Vstoupit do diskuze

Řada neúplných rodin se kvůli opatřením proti šíření koronaviru ocitla na hraně existenční nouze nebo za ní. Koncem roku jsme proto vyhlásili celorepublikovou veřejnou sbírku, jejíž výtěžek poputuje k rodinám v nouzi. Také díky příslibu Radima Lukeše a Petra Borkovce, kteří se rozhodli každou korunu ztrojnásobit, se nakonec vybralo 2,2 milionu korun.

Partners a Heroine: 2,2 milionu pro rodiče samoživitele

Přibližně 300 tisíc z celkové sumy obdrží neziskové centrum Rosa na pomoc obětem domácího násilí, konkrétně na bezplatné právní služby, psychologickou pomoc a podporu krizového pobytu klientek. Pro tento spolek jsme již v minulosti uspořádali na centrále sbírku stravenek.

Největší část peněz, konkrétně 1,68 milionu, věnujeme na nákupy potravin pro samoživitelky a samoživitele na Rohlik.cz, který dá na každý takový nákup 30% slevu, takže do potřebných rodin zamíří potraviny a hygienické prostředky celkem za 2,184 milionu Kč. Částku rozdělíme na pětitisícové nákupy. Komu poputují, rozhodne Nora Fridrichová, která matkám samoživitelkám neúnavně poslední roky pomáhá. Díky ní a pořadu 168 hodin se o poměrech, v nichž žijí, a nezájmu státu, začala víc dozvídat i široká veřejnost.

Celkem 150 tisíc pak posíláme do Šatníku. Ten opět vymyslela a rozjela Nora společně s Matějem Velkem. V prostorách pražského kulturního centra Kasárna Karlín vzniklo výdejní místo oblečení a obuvi pro samoživitele a jejich děti. Zapojit se můžeme všichni. Od minulého týdne lidé nosí do Kasáren Karlín oblečení nebo boty, které jejich děti už nepotřebují. Další dodá Diakonie, jež provozuje charitativní kontejnery po celé republice. Za dva týdny pak Šatník přivítá první zájemce z řad samoživitelů a samoživitelek.

Moc děkujeme všem, kteří jste sbírku podpořili!

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: