Petr Borkovec o dosavadních výsledcích a výhledu na podzimní měsíce

31. 8. 2020 | Vstoupit do diskuze

Časopis Profi poradenství & finance položilo Petru Borkovcovi tři otázky týkající se pololetních výsledků, aktuální situace i chystaných novinkách.

Petr Borkovec o dosavadních výsledcích a výhledu na podzimní měsíce

Jaké novinky připravujete na podzimní měsíce? Představíte nějaké nové produkty či služby? Na co chcete v dalších měsících soustředit?
Od září spouštíme na naší tabletové a počítačové prezentační platformě ANAKIN interaktivní on-line servisní analýzu. Ta našim lidem ulehčí práci se stávajícími klienty. Budou moci jednodušeji aktualizovat jejich data, ale také jim pomůže lépe odprezentovat to, co aktuálně ve svých financích potřebují. Do další fáze také pouštíme naší investiční aplikaci Warren. Dnes umí skvěle proces investičního poradenství a má výborný investiční reporting, který pracuje s daty z Consequ, Amundi, AXA i naší investičky a Trigea. Spouštíme i plné online sjednání. To dále podpoří i poskytování servisu i služby novým klientům na dálku. Skvělou novinkou je srovnávač životního pojištění a startujeme také nový super formulář na srovnání a online sjednání majetkového pojištění. Poslední vylepšení sjednavače auto pojištění se nám opravdu podařilo a jsem přesvědčen, že dnes máme nejlepší na trhu. Podobný cíl máme u pojištění majetku. Dále jsme spustili a postupně tvoříme nový e-learningový vzdělávací systém ELON, opět v něm sázíme na on-line. Pomocí interaktivních lekcí, videí, MP3, testů, nácviků, se mohou poradci vzdělávat on-line, tedy kdykoli a kdekoli. Hlavním cílem nástroje je zjednodušení zapracování nováčků.

Od září také startuje velká dvouměsíční brandová kampaň, ve které stavíme na tom nejceněnějším a nejdůležitějším, co naše skupina má, a to jsou naši úžasní lidé.

Kolik máte aktuálně poradců a jak se od začátku roku změnil jejich počet? Jaký trend očekáváte v této oblasti do konce roku?
V současnosti máme v systému registrováno přes 2044 lidí. Nejde jen o manažery, franšízanty a profi poradce v podnikatelském režimu, ale i asistenty, koncipienty a servisní poradce. To je asi o 200 více než v minulém roce ve stejném období. Aktuálně jsme od začátku roku zapracovali přes 400 nováčků v rámci franšíz i sítě, kteří prošli měsíčním zapracováním a složili úspěšně naše supervize. Do konce roku čekáme, že se toto číslo zdvojnásobí. Počítáme, že se tento růst brzy projeví i v počtu registrací v ČNB. Nový nábor v posledním roce opravdu jede. V květnu jsme jej navíc podpořili systematickou náborovou kampaní a profesionálním personalistou, který podporuje v náboru franšízanty, profíky i manažery.

Co vaše pololetní výsledky? Ve kterých segmentech jste rostli nejvíce a kde naopak vidíte pokles? Jaký je v tomto ohledu váš výhled na druhé pololetí?
Partners finanční skupině se v prvním pololetí dařilo. Meziroční růst obratu skupiny dosáhl 19 procent, celkový obrat byl 986 milionů Kč. Byla to nejlepší první polovina roku od našeho založení v roce 2007 a počítáme, že za letošní rok přesáhne obrat skupiny 2 miliardy Kč. Růst obratu v první polovině roku byl tažen především růstem provizí za správu a servis investičních a pojistných portfolií klientů Partners. Těžíme tak z naší dlouhodobé strategie zaměřené na kmeny a také rozkládání provizí za životní pojištění v čase, kdy s lepšími produkty získáme dlouhodobě více a ještě minimalizujeme storna. Letos jen PAYG provize budou hodně přes 150 mil. Kč a příští rok už 250 mil. Kč. Vzrostl také objem nových jednorázových i pravidelných investic a dařilo se i v oblasti hypoték, kde jsme rostli rychleji než trh. Skvělé je, že tyto výsledky a růsty Partners jsou především růsty a úspěchy našich partnerů, což ve většině firem na trhu neplatí!

11

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: