Neživot ve Srovnávači je IN

3. 6. 2020 | Vstoupit do diskuze

Načetli jsme tuny pojistných podmínek. Prokousali se výlukami. Prošli jsme stovky různých nastavení u všech pojišťoven v portfoliu Partners. Vybrali jsme to nejlepší a konkurenceschopné a dali vzniknout Srovnávači. A stále se učíme.

Neživot ve Srovnávači je IN

Z nedávné minulosti
Představme si všechny kalkulačky pojišťoven s nejednotným tiskovým výstupem, leckdy těžkopádným uživatelským rozhraním a nutností přihlašovat se do každé jednotlivé aplikace zvlášť. K tomu jsou samozřejmě zapotřebí přístupové údaje a v některých případech další systémová ověření uživatele. Po vytvoření modelace, a tím pádem zadání všech údajů o klientovi a předmětu pojištění, zůstává poradci modelace v aplikaci pojišťovny a výstup jen od dané pojišťovny.

Představme si náročnost dnešního klienta, který si velmi rychle zvykl mít porovnání trhu od vícero pojišťoven.

Představme si složitost práce poradce, který vytváří jednomu jedinému klientovi modelace od pěti, šesti pojišťoven. Mezi sebou pak musí porovnat parametry daných produktů a mnohdy měnit nastavení produktu dle přání klienta. Když se klient rozhodne, není většinou jiné volby než vše vytisknout a smlouvu s ním podepsat, vyplnit záznam z jednání a vše odeslat na centrálu.

Představme si, že toto nebude jediný klient na seznamu dne.

Až donedávna tato poněkud masochistická praxe byla jedinou dostupnou variantou, jak sjednávat neživotní pojištění.

Rok 2017 tuto praxi změnil a zavedl nový standard, jak pracovat s neživotním pojištěním co nejefektivněji.

Zrodil se Srovnávač…
…tedy jakýsi HUB, kde jsou veškeré dostupné produkty pojišťoven. Místo, kde porovnání produktů trvá pár vteřin a produkty jsou seřazené a obohacené o detaily, které dělají tuto aplikaci tak výjimečnou.

Co porovnáme a jak to vypadá
Klienti chtějí vědět, za co utratí svoje finance, chtějí mít jistotu a přehled, že právě zvolený produkt je ten nejlepší dostupný na trhu nebo ten nejlevnější s odpovídajícím nastavením. Právě detailní porovnání donutí klienty přemýšlet, zda se jim původně zamýšlená varianta vyplatí nejvíce. Po úvaze pak často volí alternativu s vyšším plněním a minimálním cenovým rozdílem. Samozřejmě existují výjimky.

Auta, auťáky, fára
Ke konci loňského roku bylo pojištěných vozidel 8 387 070. V tomto segmentu jsme se zaměřili na osobní a užitková vozidla, která tvoří největší část v počtu pojištěných vozidel. Pro tyto vozy lze porovnat jakýkoliv druh pojištění a připojištění. Pro ostatní kategorie umíme porovnat to nejžádanější, tedy povinné ručení.

U automobilů jsme od počátku stavěli na silných partnerech, jimž můžeme důvěřovat, a v tomto duchu chceme pokračovat i nadále. Je dobré si připomenout, kteří to jsou a jaký podíl na produkci ve Srovnávači mají.

  • AXA 38%
  • ČSOB 25%
  • Direct 15%
  • ČPP 10%
  • Kooperativa 9%
  • Allianz 3%

Ochrana bydlení
Byty, rodinné domy, garáže, parcely. To všechno dnes můžete u majetkového pojištění porovnat. Neopomněli jsme ani na objekty určené pro rekreaci.

Majetkové pojištění je díky svému charakteru to nejsložitější na srovnání. V tuto chvíli pracujeme na podobné variantě, která se vyskytuje u pojištění vozidel. Jen bude mnohem propracovanější a intuitivnější.

Vzhůru na cesty
Cestovní pojištění prošlo v minulém roce velkou změnou. Upravili jsme produktové nastavení tak, aby měl klient ve všech variantách chráněna veškerá možná rizika. Včetně odpovědnosti za škodu způsobenou třetí straně. I ta nejlevnější varianta nyní obsahuje rizika, s nimiž se klient nemusí bát vycestovat.

Důležitou součástí cestovního pojištění je i připojištění asistencí pro vozidla. Jedná se o velmi oblíbený druh připojištění pro ty klienty, kteří cestují na dovolenou vozidlem a chtějí mít svoje vozidlo při pobytu v zahraničí kvalitně zajištěno.

V čem Srovnávač pomůže
Víme, že neživotní pojištění může zabrat mnoho času – jak s klientem, tak následným vytvářením nabídek. Proto je nejvhodnějším řešením právě Srovnávač, který dokáže čas ušetřit. Srovnávač automaticky:

·         kontroluje nastavení vstupních parametrů,

·         ukládá rozpracovanou práci,

·         odesílá výpověď stávajícího pojištění,

·         umí nahradit jinou pojistnou smlouvu,

·         odešle doplněný záznam z jednání,

·         pošle návrh pojistné smlouvy poradci, klientovi i na pojišťovnu,

·         předá návrh do všech navazujících systémů Partners.

Návrh smlouvy je akceptován zaplacením, a podpis klienta tedy není třeba. Ideální řešení nejen pro klienty, kteří se nacházejí mimo dosah.

Srovnávač v číslech
Celkový počet smluv a pojistného 2017:

  • 8 713 smluv,
  • 20 177 774 Kč pojistného.

Celkový počet smluv a pojistného 2018:

  • 17 418 smluv,
  • 44 042 995 Kč pojistného.

Celkový počet smluv a pojistného 2019:

  • 23 934 smluv,
  • 76 066 193 Kč pojistného

 

S námi se ve Srovnávači neztratíte
Je vždycky fajn mít někoho, s kým se můžete spojit, na koho se obrátit, když to potřebujete nejvíce. Chápeme, že poradci nemají stanovenou pracovní dobu a pracují i o víkendech. Tomu jsme přizpůsobili i běh svého týmu.

Kam se o pomoc přihlásit? srovnavac@partners.cz
Dobu odezvy jsme maximálně zkrátili a snažíme se reagovat v řádech minut.

S čím poradíme, co řešíme

  • Pomoc při nastavení smlouvy
  • Odstraňování chyb a problémů
  • Dohledání chybějících informací
  • Platby i storna smluv

Tým Srovnávače

Michal Ščerba
projektový manažer
V Partners působí od samého začátku. Začínal jako finanční poradce. V roce 2011 nastoupil na centrálu, kde měl na starosti support FiPu. Později jako projektový manažer navrhoval a řídil vývoj nových funkcionalit. Od roku 2017 se naplno věnuje svému oblíbenému projektu Srovnávač, který společně s kolegy Lukášem a Petrem neustále seřizují a tuní.

Lukáš Chytil
produktový manažer
V Partners pracuje od roku 2015. Začínal jako operátor na klientském servisu, kde sjednával neživotní pojištění. Ve Srovnávači je zodpovědný za produktový vývoj, implementaci i analýzu nových produktů a za správnost zobrazovaných informací. Ve volném čase se věnuje bowlingu, který hraje už víc než 10 let, a taky svému Golfíkovi.

Petr Himmer
produktový manažer
Do Partners nastoupil v roce 2015. Petr primárně komunikuje s poradci, má na starost jejich školení a podporu Srovnávače. Stejně jako Lukáš přešel z klientského servisu, kde stačil napsat 10 mil. korun zaplaceného pojistného. K jeho zálibám patří vozidla SAAB a další retro předměty.

Chceme vám to usnadnit
Naším cílem je maximálně vám ulehčit a automatizovat práci s neživotním pojištěním. Pokud má poradce zajistit komplexní službu, pak se musí jednat o co nejefektivnější proces. Proces, který porovná produktovou nabídku a pomůže vybrat produkt dle požadavků klienta a odborných znalostí poradce. Proces, který zajistí sjednání, zpracování a zaevidování smlouvy do všech navazujících systémů.

Společný cíl
Neberme neživot jen jako okrajovou záležitost, řešme ho od prvotního setkání s klientem po celou dobu spolupráce. Váš vztah s klientem tím jen posílíte, neboť mu zajistíte kvalitní nastavení a ochranu jeho milionového majetku.

V dalším období se budeme neživotem zabývat stejně intenzivně. Chystáme pro vás školení, semináře, individuální setkání. Určitě je tedy nač se těšit. Neživotu zdar!

10

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: