Naše vlastní pojišťovna Simplea získala licenci od ČNB

Tereza Píchalová | 4. 2. 2019 | Vstoupit do diskuze

Simplea získala v úterý 29. 1. licenci na provozování pojišťovací činnosti od České národní banky a podle plánu tak bude moci již brzy zahájit svou činnost. Odstartovat by měla ve druhém kvartálu letošního roku.

Naše vlastní pojišťovna Simplea získala licenci od ČNB

„Vyřizování licence nám zabralo jeden rok. Je to o 2 až 3 měsíce déle, než jsme očekávali, ale pojišťovna je velká a komplexní instituce, a tomu odpovídá také délka celého řízení,“ konstatuje Martin Švec, ředitel pojišťovny Simplea. Po získání licence budou následovat zápisy a registrace a finalizace příprav pro zahájení činnosti.

Pojišťovna Simplea bude nabízet rizikové životní pojištění, od ostatních pojišťoven se ale bude odlišovat svou jednoduchostí, využitím moderních technologií a zejména vstřícným a individuálním přístupem ke svým klientům. „Naší dlouhodobou vizí je být nejen distributory, ale také tvůrci produktu. Máme přes půl milionu klientů, jejichž potřeby i možnosti dobře známe, a proto chceme v životním pojištění vytvořit moderní produkt, který tomu bude odpovídat. Zaměříme se proto pouze na skutečná rizika, která lidi dlouhodobě významně ohrožují, a nechceme se zatěžovat žádnými marketingovými přívěsky. Naše nabídka bude stát na kvalitním pojištění invalidity, dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo smrti,“ říká Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

Počáteční investice do nové pojišťovny činí 350 milionů korun a počítá se s desetiletou návratností. Novou pojišťovnu buduje se svým týmem její ředitel Martin Švec, který předtím působil několik let ve velkých pojišťovnách, jako jsou VIG, Aviva nebo MetLife.

7

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: