Na charitu půjde rekordní částka 950 000 Kč

Hana Procházková | 17. 7. 2016 | Vstoupit do diskuze

V první vlně charitativních grantů byla mezi projekty poradců přerozdělena rekordní částka 950 000 Kč! Kdo a pro jaké účely příspěvek získal a proč je důležité se charitě a společensky odpovědným aktivitám věnovat?

Společnost Partners jako největší finančně poradenská společnost na českém trhu vnímá míru své odpovědnosti vůči veřejnosti nad rámec svých možností nejen vzdělávací činností (např. projekt DFG), ale podniká i významné CSR aktivity (Corporate Social Responsibility). Odpovědné chování navazuje na obchodní strategii, hodnoty a poslání společnosti Partners. Jedním z nejkrásnějších příkladů je konkrétní charitativní pomoc jednotlivých poradců z našich řad. Společensky odpovědné firmy staví na první místo plnění legislativních požadavků a poté nad jejich rámec dobrovolně uplatňují odpovědné chování. Výsledkem je pozitivní vliv na společnost a zároveň prospěch a konkurenční výhoda pro firmu.

Mezi zdravým a výnosným podnikáním a spokojeností okolí existuje jasná souvislost. Většina podnikajících poradců tvoří nedílnou součást své obce a aktivně se účastní lokálních aktivit. Být dobrým sousedem může zahrnovat cokoli (jakoukoliv aktivitu), co obci přináší prospěch. Poradci Partners mají možnost pomocí charitativních grantů zlepšit kvalitu života lidí, kteří nemají rovné podmínky z důvodu zdravotního či sociálního handicapu či se rozhodli snížit svůj životní standard, aby mohli o tyto skupiny pečovat a dále pomoci organizacím, které dokáží zlepšit kvalitu života svých klientů. Peníze, které jsou vybrány na pokutách poradců, tak putují zpátky k poradcům touto dobročinnou formou, čímž mají nejen možnost pomoci někomu blízkému v regionu, kde působí, ale také mají možnost ke zviditelnění své osoby.

Komise podpořila 15 grantů

První vlna podání charitativních žádostí byla vyhlášena na Apríla letošního roku. Nakonec dorazilo 32 žádostí o grant v celkové žádané výši dotací téměř 2,1 milion korun. Poslední květnový den se tak v Praze pod vedením Jitky Lucbauerové, Partnerky společnosti, sešla šestičlenná charitativní komise složená ze zástupců jednotlivých partnerství společnosti.

Celkem komise přidělila 15 grantů. Finančním oddělením centrály tak bylo vyplaceno téměř 800 000 Kč! S podílem poradců bylo vyplaceno 15 úspěšným žadatelům o grant rekordních 950 000 Kč (nejvíce v historii společnosti). Shodou okolností byly podpořeny granty poradců, kteří žádali o finanční podporu jednotlivců v nouzi.

Členové komise byli zasaženi zejména životními příběhy rodin, jejichž život byl zásadně ovlivněn vážnou a nevyléčitelnou nemocí. Veškerá finanční pomoc však musela být transparentní a prokazatelně dlouhodobě přínosná. Všichni členové komise i nadále sledujeme životní příběhy obdarovaných spolu s poradci, kterým patří velké díky, že zprostředkovali velké dary, které mají zásadní vliv na život potřebných.

Šeky se předávají o prázdninách

Rozhodnutí o přidělení grantu bylo poradcům oznámeno ještě v den, kdy se komise sešla. Se začátkem prázdnin začíná také oficiální předávání šeků. Všechny členy komise čeká nejsilnější moment, kdy se prolnou životní cesty obdarovaných, poradců i celé komise. Členové komise mají možnost sdílet a podělit se o zkušenosti z léčebných terapií, mnohdy se jedná o společensky významnou událost publikovaná v oblastních médiích (prostřednictvím kabelové TV, zpravodajů, oficiálních facebookových stránek společnosti Partners).

Kuchyně a koupelna pro pana Maška

Už 27. června 2016 proběhlo předání šeku na možnost rekonstrukci kuchyně a bezbariérové koupelny pro pana Maška v trutnovské kanceláři. Patronkou tohoto grantu byla členka komise Kateřina Smékalová. „Zhruba před rokem a půl jsem vstoupila do charitativní komise Partners, abych mohla být součástí pomoci lidem, kteří neměli v životě takové štěstí, jako mám já. Jsem moc moc moc ráda, že tentokrát putuje poprvé podpora i do našeho regionu, a to konkrétně pro našeho kamaráda Píďu, který má svalovou dystrofii. Ale tím, milý Píďo, naše podpora nekončí, neboj!“ pozitivně uzavírá Smékalová. Poradci trutnovské kanceláře se dále pomáhají panu Maškovi tím, že se spolupodílejí na založení a PR podpoře sbírky na léčbu kmenovými buňkami.

Dobrá pověst dělá dobrý byznys

„Velmi si vážím zejména zvýšeného podílu finanční spoluúčasti našich poradců a zároveň neobvykle vysoké míry osobní angažovanosti pro zisk grantu. Mnohdy se jedná o zapojení celého pracovního týmu pobočky či franšízy. Z letitých zkušeností mohu potvrdit, že zisk takové charitativní podpory napomáhá vytváření dobrých vztahů nejen s klienty, ale minimálně jsou tyto dobré skutky vnímány i v mikroregionálním charakteru,“ říká členka charitativní komise za centrálu, Hana Procházková.

Dobré vztahy s klienty a okolím přinášejí užitek oběma stranám. Chcete-li svému podnikání zajistit dobrou pověst, je třeba důsledně „dělat správné věci" ve všech obchodních vztazích. Dobrá pověst a dobré jméno vám přinesou úspěch na trhu!

46

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: