Na cestě za snem: Z Krkonoš až na Fudži za čtyři měsíce

2. 5. 2023 | Vstoupit do diskuze

Judistce Renatě Zachové bude na konci května 23 let, ale už stihla poznat pořádný kus světa. A není divu, k životu profesionálního sportovce cestování neodmyslitelně patří. A když ho navíc pohání vidina úspěchu, i dlouhé hodiny na cestách se zdají kratší. Přečtěte si Renči cestovatelský zápisník, možná se pak rozhodnete vyrazit na výšlap do hor nebo si rezervujte letenky až dalekého Japonska. A hlavně, nezapomeňte pak Renče fandit, mistrovství světa se koná od 7. do 14. května 2023!

Na cestě za snem: Z Krkonoš až na Fudži za čtyři měsíce

Leden: Jako každý rok jsme se začátkem ledna vydali do Harrachova na běžkařské kondiční soustředění. Bohužel, tento rok sněhu nebylo moc nikde, ale v Harrachově měli udělanou kratší trať pro běžkaře (myslím, že jedinou v ČR). Jako další následovalo mezinárodní soustředění v Mittersilu v Rakousku. Tady bylo sněhu naopak hodně, ale to už jsme my byli v kimonu, takže nám to moc nepomohlo.

Únor: Byl moc super! V polovině nás čekal Grand Slam Tel Aviv v Izraeli, takže příprava na zápasy probíhala už především doma. Obsadila jsem 7. místo. Vím, že to není ta vysněná medaile, ale v ten den jsem si to moc užívala. Pamatuji si to, jako by to bylo včera. Měla jsem z toho radost, a tak to má být, protože když si užíváte to, co děláte, jde všechno hned tak nějak snadněji.

Březen: Protože mistrovství světa v Doha se neodkladně blíží, začátkem března jsme vyrazili do Rogli ve Slovinsku. Na tomto místě jsme byli před rokem v létě, kde jsem se na pastvě fotila s býkem. Bohužel tento rok byla zima, a tak jediný, s kým jsem se mohla vyfotit, byla veverka. Tu jsme potkali, když jsme měli volný den a šli jsme se projít na „cestu korunami stromů“. To bylo moc super. Jinak se trénovalo především v kimonu, ale byl i běh a posilovna.  Na konci března jsme se vydali do mé oblíbené země, Japonska. Ale to bylo opravdu posledního března. 

Duben: V Japonsku jsme strávili dva a půl týdne. První týden jsme byli mimo Tokio v Yamanashi. Byla to klidná část Japonska a nebylo tam tolik lidí jako v Tokiu. O volné neděli jsme si udělali výlet na Fudži (nejvyšší hora Japonska). Počasí se nám velice vydařilo a byla vidět skoro celá, až na jeden menší mrak. V Tokiu jsme potom měli většinou judo dvakrát denně, kdy na obou trénincích bylo hlavní náplní randori (cvičný zápas). Bylo to extrémně náročné, ale jinak to nejde a věřím, že mě to v přípravě zase posunulo o kousek blíže. Nyní se nacházíme na tréninkovém kempu v Německu, a to je poslední mezinárodní kemp před mistrovstvím světa. Poslední část příprav proběhne už jen v Olomouci.

Děkujeme, že si Renča udělala ve svém nabitém kalendáři čas a napsala nám, jak trávila první letošní měsíce. A jaké byly začátky její sportovní kariéry a má stále stejné sny? Čtěte zde.

Partners podporují mladé lidi v cestě za jejich snem, proto jsou už od roku 2017 hrdým partnerem judistky Renaty Zachové. 

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: