Příhoda se šťastným koncem

Zuzana Fendrychová | 8. 7. 2024 | Vstoupit do diskuze

Na začátku tohoto příběhu byla invalidní důchodkyně se zcela mizerných důchodem ve výši jen málo přesahujícím 11 tisíc korun a naprosto nevýhodně nastavenými splátkami úvěrů. Žila od jedné výplaty důchodu k další a před sebou měla vidinu hodně temných let. Ale pak přišel na scénu finanční poradce – mladý a plně ponořený do své práce – a napsal šťastný konec: i s nemalým přispěním známého klientky došlo ke zvýšení a dorovnání jejího důchodu, vylepšení měsíční cash flow a výhodnějšímu řešení půjček.

Příhoda se šťastným koncem

Tímto příběhem zboříme hned dva mýty: Že finanční poradce je tu „jen“ proto, aby zařídil hypoteční úvěr anebo domluvil výhodnější povinné ručení. A pak, že mladý věk rozhodně nemusí být na obtíž, když člověk žije pro svou práci a své klienty. Jasným příkladem je poradce a Team Manager (M1) Petr Husák z pobočky v Ivančicích, který letos v srpnu oslaví 26. narozeniny.

Petrův kamarád – dnes již kolega Zdeněk – přišel na podzim loňského roku s prosbou o nastavení životního pojištění pro blízkou známou. „Protože vždy chci znát situaci každého klienta, začal jsem si zjišťovat informace a dozvěděl se, že klientka s přiznaným 3. stupněm invalidity dostává jen 11 300 korun měsíčně. K tomu má absolutně nevýhodně nastavené úvěry u bankovních i nebankovních institucí s celkovým RPSN přesahujícím desítky procent, u některých dokonce stovky procent,“ vzpomíná Petr na dobu, kdy se s klientkou poprvé setkal.  

Přiznejme si, že žít z 11 tisíc se dá horko těžko. Proto Petr po prvním prozkoumání začal spolu se Zdeňkem obcházet úřady a dohledávat potřebné dokumenty. „Byli jsme na okresní správě sociálního zabezpečení, dodali jsme podklady vztahující se k informacím o vychovaných dětech a zaměstnáních. Díky tomu jsme zjistili, že OSSZ k tomuto vedla špatné záznamy a po našem zásahu došlo k nápravě,ibližuje Petr lítý boj s úřady, jenž vedl k tomu, že klientce v půlce června letošního roku přišla nečekaná zpráva ze sociálky: Bylo jí vyplaceno 213 376 korun na účet jako dorovnání důchodu a měsíčně si na něm přilepší o 2 500 korun.

To ale nebylo všechno. Petrovi a Zdeňkovi se podařilo vyjednat mnohem lepší podmínky úvěrů a snížit jejich měsíční splátky na celkových 3 500 korun. „A tuto částku je dnes klientka schopná platit, ba dokonce z peněz zaslaných na dorovnání důchodu celý umořit. Mám proto velkou radost, že jsme klientce dokázali významně vylepšit její měsíční příjmy o tisíce korun a posunout její životní úroveň,dodává Petr.

I pro něj mají uplynulé měsíce další rozměr: komplexní služba postavená na míru každému, kdo o ni projeví zájem, tak zaujala Zdeňka, že i on se rozhodl pro dráhu finančního poradce s Partners.

„Je i jeho velkou zásluhou, že to celé tak hezky dopadlo,“ říká Petr s tím, že jeho cílem je, aby klienti pochopili, že už zmíněné komplexní poradenství dělané zodpovědně a na vysoké úrovni není pouze o investicích či hypotéce: „Je to opravdu úplný náhled na konkrétní situaci a celkové zajištění celého finančního života daného člověka. Každý detail je důležitý a proaktivita se poradci i klientovi vždycky vrátí.“

7

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: