Poděbradská pobočka roste

Zuzana Fendrychová | 10. 6. 2024 | Vstoupit do diskuze

Rebranding poděbradské pobočky na Partners Banku proběhl na jedničku s hvězdičkou a teď se její majitelé už plně soustředí na zaškolování nováčků. Co všechno poslední měsíce přinesly Honzovi a Tereze Dvořákovým, jak se práce prolíná jejich soukromým životem a na co se nejvíc těší?

Poděbradská pobočka roste

Rebranding a reakce

Rebranding pobočky v Poděbradech byl technicky rychlý, jen čekání na něj bylo delší. „Samotné přebrandování bylo během jednoho dne hotovo a chlapi byli sympaťáci. Dlouhý byl ale proces čekání, než se tak stalo, protože realizační firma byla bohužel v několikatýdenním skluzu," uvedl Honza. Tereza doplňuje, že se na změnu těšili dlouho a samotný přechod proběhl hladce: „Ve chvíli, kdy to přišlo, jsme samotnou změnu vizáže pobočky spíš jako by odháčkovali. Teď nás tak vnímá i okolí a klienti."

Na svém profilu na LinkedIn síti Honza velmi otevřeně přiznává, že patří mezi ty, co chtějí všechno hned. Ale dopracovat se k vlastní pobočce byl běh na dlouhou trať. „Je to výsledek několika let plánování, kalkulování a rozmýšlení. Musel jsem k tomu dozrát, zejména mentálně. Tu vizi jsem měl víceméně od začátku, ale přece jen je to velký krok. Mně osobně se tím splnil velký sen, a hlavně mi to dalo skvělou ženu, protože díky pobočce v Poděbradech jsme se s Terkou seznámili. Naučilo mě to zejména pracovat sám se sebou, v minulých letech jsem hodně pracoval na svém osobním rozvoji. A zjistil jsem, že mám ještě hodně dlouhou cestu před sebou," zamýšlí se Honza. Pro Terezu byla myšlenka mít vlastní pobočku reakcí na nárůst poptávky po jejích službách: „O pobočce jsem začala přemýšlet ve chvíli, kdy jsem nestačila na kompletní obhospodaření svého klientského kmene. A pak se v mém životě profesním i osobním vše správně potkalo. Nyní máme s Honzou sílu na vedení i stavění týmu, kde si můžeme dovolit i profesionalizaci jednotlivých zaměstnanců a nabídnout naše systémové schopnosti a řešení i ostatním poradcům a manažerům v Partners a velebit tak naši značku i v očích dalších klientů.“

Štěstí díky práci

Honzu s Terezou – dnes už manžele a zároveň spolumajitele poděbradské pobočky – svedly dohromady pracovní povinnosti. Teď už vnímají kariéru i soukromí jako synonyma. „Je super, že se můžeme u klientů zastoupit a vzájemně se skvěle doplňujeme. Terka je machr na úvěry a mě více baví investice,říká Honza a jeho něžná polovička dodává: „Jsme oba hodně podobní v přístupu k práci, životu a pohledu na realitu. Tím, že oba podnikáme spolu, ve stejné branži, vlastně úplně nerozlišujeme, jestli jsme doma nebo na pobočce."

Přemýšlet jinak

O podobném přístupu oba partneři shodně mluví také ve chvíli, kdy přijde na řadu přesvědčování klientů, aby o svých osobních financích začali přemýšlet jinak. „Klienti to vlastně chtějí, jen si to třeba ještě neuvědomují. Nyní se toto snažíme naučit i lidi z ulice, kteří si přijdou „jen“ založit účet. Vysvětlujeme jim komplexnost naší práce a že jsme tu pro ně, pomáháme jim i s věcmi co bychom nemuseli – dneska jsem paní hledal složku hromadné pošty v poštovním klientu. Snažíme se mít hodně lidský přístup, na pobočce mít veselou atmosféru, a ne to sterilní prostředí mramorových zdí. Trpělivost růže přináší, shodují se oba spolumajitelé s tím, že lidé často přicházejí s dalšími a širšími požadavky: „Většina mých klientů ráda přizná, že na mnoho finančních záležitostí mají mě, naši kancelář, a že jsou za to rádi. A to by za mne mělo být i předmětem finanční gramotnosti – umět si najít svého správného finančního rádce. A to možná lidé ještě stále úplně neumí,“ nabádá Tereza.  

S tím úzce souvisí už zmíněný zvýšený zájem o řešení finančních záležitostí. Dělat to tzv. na vlastní pěst se v případě peněz nemusí vyplatit. „V okolí mám poměrně hodně lidí, co mají různé zkušenosti s většinou špatnými nástroji. Oni vlastně chtějí, vnímají, že by měli, ale neví, co a jak. Kámoš radí blbosti, mamka neví, a tak jsme tu my,“ podotýká Honza.

Hypotéky se nadechují 

Hodně se nyní píše o tom, že ožívá trh s hypotečními úvěry. Je to v praxi skutečně tak? „Oživení trhu částečně vnímám, ale asi nikdy nebudu sekat hypotéky jak Baťa cvičky, částečně i kvůli tomu, že se náš tým letos rozroste o zkoušenou úvěrářku, která nyní pracuje jinde. Přišla na servis jako sirotek, slovo dalo slovo, líbilo se jí naše prostředí a nám se líbila její energie," říká Honza a Tereza ho doplňuje, že se v této oblasti připravují na nové úvěrové možnosti a sbírají více dat: „Je tu období tříletých fixů hypoték se super sazbou v kovidovém období, spojený s dobou, kdy po dvou letech růstu sazeb tyto klesají a je poptávka po řešení sazeb. Já úvěry řešila vždycky a nyní je ta větší vlna zase znát. Fajn doba na Partners úvěrovou propozici.“

Až budete mít cestu do Poděbrad, zastavte se u Honzy a Terezy. Těší se na vás.

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: