Nadchla mě obrovská lidskost a pokora

20. 3. 2023 | Vstoupit do diskuze

Chtěla být lékařkou, ale nakonec se našla v úplně jiném oboru. Daniela Hynštová se pouští do poměrně složité disciplíny a jako CFO (Chief Financial Officer) je od minulého roku zodpovědná za finance naší skupiny.

Nadchla mě obrovská lidskost a pokora

Daniela pochází z Moravy, kde také vystudovala česko-francouzské gymnázium, naučila se plynně francouzsky a díky výměnným programům si Francii zamilovala na celý život. Následovalo studium na VŠE a první pracovní příležitost ve společnosti Deloitte. Začínala na pozici analytika, aby vyrostla až do role Partnerky a čtyři roky vedla oddělení, které se věnuje auditu finančních institucí.

Když ji Petr Borkovec oslovil s nabídkou, aby řídila skupinové finance, neodmítla. Viděla v ní příležitost posunout se znalostně i manažersky. „Zaujala mě Petrova vize, která měla zcela zřejmé kontury, tah na branku skupiny (ostatně jméno Partners občas skloňují i v nejvyšších patrech finančních domů), líbila se mi schopnost nacházet pro jednotlivé byznysy skvělé lídry a zároveň mě nadchla obrovská lidskost a pokora. To jsou pro mě zásadní hodnoty,“ vysvětluje.

V hledáčku regulátora

Skupinový CFO je v rámci Partners novou pozicí a bude se ještě nějakou dobu formovat. Daniela ovšem již nyní vnímá silnou potřebu finančního řízení napříč celou skupinou, což obnáší mimo jiné vedení skupinového financování, budgeting, reporting a audit. Dále také řízení skupinové daňové pozice, identifikaci finančních rizik a příležitostí a jejich adekvátní vedení. V neposlední řadě ji čeká spolupráce s finančními týmy napříč jednotlivými dceřinkami, CEO a ostatními členy vedení na ladění strategie. „Skupina neuvěřitelně rychle roste a s příchodem banky se dostane do mnohem podrobnějšího hledáčku regulátora, a tedy požadavků na procesy, kontrolní prostředí, kvalitu reportingu nejen na bankovní větvi, ale i na skupinové úrovni,“ přibližuje.

Aktuálně Daniela intenzivně „navnímává“ jednotlivé entity jak z pohledu jejich finanční a daňové pozice, tak strategického plánu. Potkává se se členy vedení, komunikuje s finančními týmy, aby „nasála“ jejich agendu i ambice k osobnímu růstu. Paralelně také pracuje na dokončení regulatorně-právní transformace skupiny, která představuje jeden z pilířů důležitých pro budoucí nastavení skupinového regulatorního dohledu. Zároveň si postupně vyhodnocuje připravenost banky na spuštění z pohledu účetního a reportingového. 

V soukromí si Daniela užívá adrenalin. Miluje sjezdové lyžování, dlouhé a svižné sjezdy, při nichž člověk řeší jen to, jak si správně najet zatáčku. Neodmítne ani nabídku na středně těžkou viu ferratu. „Když visím na úvazu, tak jdou všechny telefony a maily stanou. V hlavě mám jediné: kam dám ruku a kam nohu,“ směje se. Věnuje se také alternativní medicíně, což jí umožňuje pochopit propojení mezi nemocemi těla a duše a současně to, jak léčba jednoho může pomoci v léčbě druhého.

Zdroj: Převzato z tištěného magazínu Jsme Partners 

 

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: