Úžasně nevyzpytatelný byznys Zdeňka Hromka

Radek Brož | 25. 1. 2023 | Vstoupit do diskuze

Brzy bude i díky Partners Bance na franšízové mapě plno, myslí si Zdeněk Hromek, který je už rok povýšenou D1 a nepřestává se rozhlížet po dalších příležitostech.

Úžasně nevyzpytatelný byznys Zdeňka Hromka

Máte za sebou první rok na pozici D1. Jaký byl?
Ani se mi nechce věřit, že už je to rok, ale bohužel čas letí neuvěřitelně rychle. Rád bych řekl, že to byla jízda, ale ten rok byl hodně emocionálně náročný, protože mi umřela máma a zároveň se mi narodila druhá dcera. Pokud bych to měl posoudit z pohledu pozice, tak necítím, že by se něco výrazně změnilo, že bych uplynulé měsíce dělal jiné aktivity nebo jinak byznysově přemýšlel. Samozřejmě to ale velký milník je a vnitřně jsem za to velmi rád.

Živě si pamatuji, jak jsem si před 11 lety kreslil, jak by měl vypadat můj tým na ředitelské pozici. Ten tým dnes vypadá úplně jinak. Vlastně je to v něčem úžasné, jak je náš byznys nevyzpytatelný. Určitě nad některými věcmi přemýšlím jinak a věřím, že jsem se osobnostně posunul dál. Když dnes vedu náborové rozhovory s řediteli bank, pojišťoven nebo s úspěšnými podnikateli, dostávám pozitivní zpětné vazby na to, jak komunikace probíhá.

Podnikat také znamená mít vlastní vize a naplňovat je neustálou aktivitou. Jste člověk, který má jasné představy a očekávání, jež si pak pečlivě analyzuje?
Vize a plány mám, ale nejedu je bez ohledu na to, co se děje okolo. Co mě osobně dělá šťastným, je pracovat s lidmi z mého týmu, osobnostně je posouvat, zažívat s nimi úspěchy. Baví mne i pozitivně působit na životy svého okolí, dávat lidem příležitosti a pomáhat jim najít tu jejich cestu. Vždy všem doporučuji udělat si čas sami pro sebe, ideálně alespoň hodinu týdně na ohlédnutí se zpátky. Můžu tak vyhodnotit, zda to, co dělám, vede k cíli, který chci, nebo naopak zjistit, že jsem promarnil týden, a mám tak šanci změnit ten následující.

Jaké jsou vaše další plány rozvoje podnikání? Zůstanete u franšíz, nebo budete chtít posilovat i ve struktuře?
Určitě to nevidím jednostranně se zaměřením na franšízy, ale momentálně se soustředím na tento segment. Je to hlavně z důvodu příchodu Partners Banky. Myslím, že je poslední možnost získat zajímavé parťáky do týmu, protože na franšízové mapě bude tak za rok dva plno. Takže primárně vedu jednání ohledně poboček, ale samozřejmě z toho vypadávají i zajímaví lidé na další různé pozice poradců, koncipientů, asistentek. Ty se většinou snažím směřovat ke kolegům z mého týmu a pomoct jim tak s náborem. Určitě jsem ale otevřený všem byznys modelům a věřím, že v ředitelství budu mít dlouhodobě jak VIP poradce, poradenské kanceláře, tak lídra z řad ředitelů.

Cítíte, že se s blížícím rozjezdem Partners Banky mění přístup franšízantů a potenciálních nových zájemců?
V posledních měsících mám za sebou velké množství schůzek s řediteli a manažery bank, pojišťoven a vysvětluji jim tu jedinečnou šanci, která se nebude opakovat. Dnes už se na jednáních nesetkávám s tím, že by někdo Partners neznal, ale naopak si myslím, že náš brand nabírá na síle a důvěryhodnosti, a banka tomu velmi pomáhá. Úplně si nejsem jistý, že všichni stávající franšízanti tu příležitost vidí, a mohlo by se stát, že některým ujede vlak. Markety vnímám jako zásadní páteřní síť Partners Banky. Majitelům pobočky mohou přinést finanční nezávislost, splněný podnikatelský sen, případně generační byznys, který třeba mohou připravit pro své děti.

Kromě Partners Marketu Karviná, který z poloviny vlastníte, máte ve svém ředitelství řadu dalších poboček. Které z nich fungují lépe než ostatní a proč?
Každá pobočka v ředitelství je úplně jiná. Přemýšlení, přístup k byznysu i důvod, proč ten daný franšízant šel do vlastní pobočky, se trochu liší. Když se podívám třeba na parťáky z Třince Janu a Davida Kozlovy, ti se velmi soustředí na investice, mají jasně daný plán, kam chtějí v rámci cashflow směřovat, a jdou si za tím. Naopak třeba pobočku v Hranicích vede Kristýna Musilová, která byla původně koncipientkou a zaujala ji možnost vlastnit pobočku. Přestože jí je 27, tak se do toho vrhla po hlavě, zažila spoustu neúspěchů, ale jde si za svojí vizí a věřím, že z ní bude dlouhodobě úspěšná franšízantka. Jako poslední příklad můžu uvést parťačku Karin Gruszkowskou, která má už dvě pobočky a dnes je na mateřské. V Rožnově má pobočku spojenou s UCB, a přestože se minulý rok velmi soustředila na oblast hypotečních úvěrů a tento rok je pokles hypoték skoro o 80 %, tak nezaspala a našla cestu, jak obrat udržet i bez hypoték.

Jak si svou pozici ve firmě představujete v dlouhodobější časové perspektivě? Půjde dohromady i s vaším rodinným životem a volným časem? 

Asi každý by se rád dostal na pozici Partnera, ale to je ještě velmi dlouhá cesta. Když bude vše v týmu klapat a lidé osobnostně porostou, tak dlouhodobě porosteme i jako ředitelství. V osobním životě mám vedle sebe úžasnou ženu Míšu, ve které mám velkou oporu, přestože jsme ve velmi náročném období, kdy máme několikaměsíční a tříletou dceru. Rodina je pro mne velmi důležitá a snažím se čas řídit a nedělat aktivity, které nikam nevedou. Chci být pro svoje holky super tátou a trávit s nimi veškerý volný čas. Kdybych ale neměl takovou partnerku, která skousne i moje špatné nálady, podporuje mě a někdy si ani neřekne o pomoc, tak nevím, jak bych to všechno zvládal.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: