Mám ráda lidi a čísla, říká finanční expertka

21. 2. 2022 | Vstoupit do diskuze

Vlastní podnikání, které by přinášelo skvělou finanční službu klientům – to byl cíl Mariky Ketnerové, která si aktuálně otevřela svou bankovní a poradenskou pobočku v Kladně. Stala se tak majitelkou úspěšné franšízy Partners Market a její pobočka je v Česku už stým místem, kde si lidé mohou v klidu vyřídit všechny své finance.

Mám ráda lidi a čísla, říká finanční expertka

Proč jste se rozhodla otevřít si bankovní a poradenskou pobočku Partners Market?
Během dvaceti let jsem pracovně působila v osmi korporátech, zkušeností jsem tedy měla opravdu dostatek a do podnikání jsem se pustila až po čtyřicítce. V roce 2018 jsem začala podnikat ve financích jako manažerka. Když jsem ale o tři roky později slyšela o možnosti otevřít si bankovní a poradenskou pobočku, rozhodla jsem se s týmem pro změnu – chtěla jsem tuhle zajímavou příležitost využít. Nejdříve jsem pro společnou franšízu oslovila svoji kamarádku, jenže ta nakonec odstoupila. Vše už ale bylo rozjeté a nechtěla jsem se svého rozhodnutí, nadšení a myšlenky na vlastní pobočku vzdát, proto jsem udělala, co bylo možné. Získala jsem finance a plně se chopila zodpovědnosti nejen za tým, ale za celou realizaci a rozjezd pobočky v Kladně.

Jsem dost kreativní a baví mě hledat nová řešení. Ráda se vzdělávám a tenhle obor je tak dynamický, že vyžaduje neustálé učení.

Co vás na franšízovém podnikání lákalo? 
Získala si mě myšlenka skvělé finanční služby pro klienty a také její dostupnosti. Líbilo se mi, že celé poradenství nestojí jen na jedné osobě. Pobočka Partners Market umožňuje zástupnost, klient ale ve finále vždy dostane skvělou službu. Velkou výhodou je propracovaný podnikatelský koncept, vzdělání a podpora centrály. Vyhovuje mi i možnost přijímat zaměstnance, spolupracuji s kvalitními lidmi, kteří sami nechtějí podnikat. A líbí se mi taky, že jsme ryze česká firma.

Proč právě finance?
Mám ráda lidi, čísla a smysl téhle práce, jsem dost kreativní a baví mě hledat nová řešení. Ráda se vzdělávám a tenhle obor je tak dynamický, že vyžaduje neustálé učení. 

Jaký je váš současný byznysplán?
Vytvořila jsem si plán na pět let. Letos chci stabilizovat tým, při­brat a zaučit nové lidi a také sladit chod celé pobočky. Potřebuji nastavit procesy tak, aby každý věděl, co a jak má dělat. Koncem roku 2022 mám v plánu starat se o kompletní finance 700 domácností, aktuálně jich mám přibližně 600. Do pěti let chci mít pod správou 2000 domácností. V současné době se s týmem zaměřujeme na aktualizaci všech smluv našich klientů. 

S kolika zaměstnanci počítáte? 
Nyní jsou v týmu tři obchodníci a jedna asistentka, která bude zabezpečovat neživotní pojištění. Ráda bych měla do pěti let stabilně deset obchodníků a specialistu na hypotéky a úvěry. Chci také navázat spolupráci se střední ekonomickou školou a nabídnout stáže jejím studentům.

Co tedy plánujete v nejbližší době?
Hlavním cílem je vytvořit si finanční rezervy na náklady pobočky a také na mzdy, a to minimálně na půl roku. Chci uhradit úvěr v co nejkratším termínu, ale ne na úkor ohodnocení kolegů. Hlídám si nyní nejen nákladovost při budování pobočky, ale každý měsíc si eviduji příjmy a plánuji výdaje, které mohu ovlivnit. 

Dostala jste od franšízora podporu?
Ano, tým centrály mi pomohl zejména při prvním rozhodování, protože mi dodal mnoho zajímavých informací a trpělivě mi odpovídal na všechny mé dotazy. K dispozici jsem měla mnoho různých materiálů a mohla také sbírat informace od majitelů již fungujících marketů. Každopádně mi velmi pomohlo školení v náboru, který na pobočku probíhá úplně jinak, než když vedete tým coby manažer. Společně jsem se svými lidmi prošla kompletním zaškolením. Další podpora přišla v oblasti nastavování smluv a hlavně v marketingu. A velkým plusem byla také výhodná finanční půjčka.

Zdroj: Heroine.cz

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: