Na kávě s Tomášem Myšákem

Radek Brož | 1. 8. 2019 | Vstoupit do diskuze

Co chce a co pro to dělá, exkluzivně prozrazuje úspěšný ředitel Tomáš Myšák.

Na kávě s Tomášem Myšákem

Ředitelství Tomáše Myšáka prochází obdobím růstu. Přispěla k tomu i jeho schopnost rozlišovat, co je a není podstatné. Tomáš přiznává, že naučit se filtrovat nebylo jednoduché. „Každý den vás osloví obrovské množství aktivit, kterým musíte přiřazovat priority. Některé vypadají zábavně, z jiných máte dobrý pocit, ale přesto většinou nebývají ty nejdůležitější pro váš růst.

Zkratky nefungují
Co se týká jeho pracovní náplně a tempa, na nich se nijak neprojevuje, zda je firma zrovna ve stagnaci, poklesu, či růstu. Manažerská práce je jen jedna a zkratky na ni nefungují. „Samozřejmě, že dílčí věci upravujete, ale směr a zaujetí pro práci zůstávají stále stejné. Nepatřím mezi lidi, na které by tlak dobře fungoval. Potřebuju na práci soustředění a klid. Negativní vlivy se snažím si nepřipouštět.“ Na druhou stranu se domnívá, že je v práci důležité průběžně nacházet nové prvky, které zaručí, že vás nepohltí rutina. Proto i svým spolupracovníkům radí, aby „něco změnili“, když chtějí dosáhnout lepších výsledků. „Občas stačí začít chodit pěšky do práce, občas musíte začít víc pracovat,“ usmívá se.

Udržet tempo
Při náboru dříve cílil na studenty, jako skupinu s velkým potenciálem. Že jsou skvělým materiálem si myslí dodnes, ale svou pozornost aktuálně zaměřuje na zkušenější lidi např. z banky nebo obchodu, u nichž je schopný svoji časovou investici relativně rychle proměnit ve výsledek. Sám začínal podnikat v hodně mladém věku, kdy vzbuzoval mezi vrstevníky pozornost mj. tím, že chodil v obleku. Přitom předtím byl jeho častým úborem spíš sportovní dres, Tomáš se závodně věnoval cyklistice. S jakými pocity sedá na kolo, když dnes „závodí“ v jiném oboru? „Na kolo jsem nesedl opravdu dlouho. Vrhnul jsem se na běhání a už čtvrtou sezónu mě potkáte spíš v lese v keckách.“ Touha vyhrávat ho neopouští a pomáhá mu zvládnout i pořádně dlouhé závody. „Když rozbíhám maraton, hlava chce pořád vyhrávat. Ale v závodním tempu, ve kterém se pohybuji, bojujete spíš sami se sebou než se soupeři.“    

Velký dopad malých změn
Tomáš se před časem pustil i do rodičovské disciplíny. Změnilo narození syna Tomáše jeho přístup k podnikání? „Do práce mi dává novou dávku motivace, už to nedělám jen pro sebe. Ale největší změnu jsem udělal v time managementu. Dřív můj čas dostal každý, kdo si o něj řekl. Dnes si ho musí zasloužit.“ V práci i soukromí cíleně vyhledává lidi, kteří jsou v jeho očích úspěšní.

A jaké jsou jeho další plány? „Za 12 měsíců chci psát výkon na povýšení do pozice D2. Nejlepší stabilizací je totiž pokračovat v růstu.“

 

 

7

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: